Nå kan du bruke :has() i CSS – her er guiden du trenger

Remix med Vite, whocanuse.com, interaktiv guide til :has() og deadsimplesites.com i ukas ForrigeUke.

Du kan trygt bruke has i CSS, men veit kanskje ikke hvordan eller hvorfor? 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Du kan trygt bruke has i CSS, men veit kanskje ikke hvordan eller hvorfor? 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken for onde tannpirkere 👹, grådige kryp 🐛, og uslåelig kamuflasje 🪖 — og 2512 ting skjedde i frontend-verdenen!

⚡️Remix med Vite

Har du lenge hatt lyst til å bryne deg på Remix som rammeverk for web-applikasjonen din, men ikke vært klar for å gå over til server side rendering ennå?

Ikke tenk, Remix v2.7.0 er nemlig ute og med det følger stabil støtte for Vite! Nå kan du altså bygge SPA’er med Remix sine routing-konvensjoner og andre digge features som blant annet route module prefetching.

Les mer her, eller kom i gang med SPA-templaten med denne kommandoen:

$ npx create-remix@latest --template remix-run/remix/templates/spa

♿ Hvem kan se denne fargekombinasjonen?

Synes du også universell utforming kan være en utfordring? Det finnes heldigvis mange flotte verktøy for å hjelpe oss med å lage nettsider som er tilgjengelige for alle ❤️

whocanuse.com er et av disse, og lar deg teste ulike fargekombinasjoner av bakgrunn og forgrunn slik at du kan se hva som fungerer bra og ikke. WhoCanUse gir deg både kontrast-ratio og WCAG Grading på valgte farger.

I tillegg kan du også se hvordan fargene vises for personer med ulike synshemminger.

💄 Interaktiv guide til :has()

De største nettleserene har siden desember 2023 støttet den nye :has()-selectoren i CSS.

Den lar deg style et element basert på dens under-elementer 🤯. For eksempel vil div:has(> p) velge alle <div>-elementer som direkte inneholder et <p>-element.

Ahmad Shadeed har skrevet en interaktiv guide om hvordan man kan bruke :has(). Den dekker utrolig mange bruksområder, og er absolutt verdt å ta en titt på 🤩.

😵 Dødssimple nettsider

Trenger du inspirasjon til ditt neste hobbyprosjekt? Er du interessert i minimalistisk design? Eller kjeder du deg bare?

Sjekk ut deadsimplesites.com da vel! Dette er en herlig katalog med en samling minimalistiske nettsider — helt uten ads eller annet fuzz.

Det var alt for denne uken, sees neste uke! 👋