Mozilla kutter både folk og satsninger

Selskapet bak Firefox gjør endringer i produktstrategi og sier opp ansatte.

Mozilla, selskapet bak Firefox, kutter investeringene på flere områder og sier opp ansatte. 📸: NTB/Reuters/Alberg Gea
Mozilla, selskapet bak Firefox, kutter investeringene på flere områder og sier opp ansatte. 📸: NTB/Reuters/Alberg Gea Vis mer

Mozilla ansatte tidligere i februar en ny midlertidig sjef – Mitchell Baker. Nå varsler Baker en rekke store endringer i selskapets produktstrategi, skriver TechCrunch.

Ifølge nettstedet vil Mozilla redusere investeringene i flere produkter, blant annet VPN, Relay og Online Footprint Scrubber.

Mozilla vil også stenge ned Hubs, en virtuell 3D-verden selskapet lanserte i 2018. Også investeringer i Mastodon-instansen mozilla.social vil reduseres.

Sier opp 60 ansatte

Bloomberg skriver at Mozilla kommer til å kutte rundt 60 stillinger totalt som følge av endringene til den nye Mozilla-sjefen.

Dette skal være rundt 5 prosent av selskapets totale arbeidsstyrke. Kuttene er gjort hovedsakelig i avdelingene som jobber med produktutvikling.

De ansatte ble informert om beslutningen tirsdag denne uken.

– Vi skalerer ned investeringer på enkelte produktområder for å kunne fokusere på områder som vi tror har størst sjanse for å lykkes, skriver Mozilla i en uttalelse som Bloomberg viser til.

Vil bringe AI til Firefox

I et internt skriv som TechCrunch har fått tilgang til skriver selskapet at de fremover vil bringe kunstig intelligens (AI) du kan stole på til Firefox-nettleseren.

For å få til det, vil selskapet sette sammen teamene som i dag jobber med Pocket, Content og AI/ML.

– I 2023 begynte generativ AI å raskt endre landskapet i bransjen. Mozilla grep en mulighet til å bringe AI du kan stole på inn i Firefox, i stor grad drevet av oppkjøpet av Fakespot og produktintegrasjonen som fulgte, skriver Mozilla.

Mozilla skriver også at det ikke vil være noen endringer innenfor Mozilla Developer Network (MDN).