Microsoft lanserer Python-integrasjon i Excel

- Med Python i Excel kan du skrive Python direkte inn i en celle og resultatene dine blir sendt tilbake til regnearket, inkludert plott og visualiseringer.

Python blir en del av Excel i Office 365. 📸: Microsoft
Python blir en del av Excel i Office 365. 📸: Microsoft Vis mer

Det blir nå mulig å manipulere og analysere data fra Python i Excel, melder The Verge.

Python i Excel ble tilgjengelig tirsdag som som en offentlig forhåndsvisning for medlemmer av Microsoft 365 Insider.

I første omgang vil det være tilgjengelig for Windows-brukere, men kommer til andre plattformer senere, skriver nettavisen.

Gir flere muligheter

- Med Python i Excel kan du skrive Python direkte inn i en celle, Python-beregningene kjøres i Microsoft Cloud, og resultatene dine blir sendt tilbake til regnearket, inkludert plott og visualiseringer, skriver Microsoft på sine hjemmesider.

Ifølge Stefan Kinnestrand, "General Manager" i Microsoft 365", blir det altså nå mulig å manipulere og utforske data i Excel via Python plots og biblioteker og deretter bruke Excels formler, diagrammer og pivottabeller, ifølge The Verge.

Nettavisen skriver videre at Python-integrasjonen i Excel vil bli en del av programmets innebygde koblinger og Power Query.

Inngått Anaconda-samarbeid

Microsoft legger også til en ny PY-funksjon som gjør at Python-data kan vises innenfor rutenettet til et Excel-regneark.

Microsoft har også inngått et partnerskap med Anaconda for å gjøre Python biblioteker som pandas, statsmodels og Matplotlib tilgjengelig i Excel, skriver The Verge.