Julegøy: Lag en kvantemaskin på kjøkkenet!

Klokkeprat, Musk-diss, juledemoer og morsomme Høssing kommune i ukas Lørdagsgodt.

Nylig avdøde Jon Hustad var en journalist-perle. Og her er en tekst, publisert i Hustads danske avishjem Weekendavisen, som jeg dedikerer til alle dere Østledninger (halvdansker) dansker som spiser feil julemat på julaften. For å sitere Hustad:

"Fleskesvor er kun godt når hunder skal ha tyggemotstand for å unngå tannkjøttsykdommer".

PS: Den er veldig morsom.

God jul! Og før du tar jul, sjekk ut alle de fete tinga vi har finni.

🔮 Cyberpunk-sfæren, hot or not?

Ole Petter:

Det er noe ekstremt dystopisk, cyberpunk-aktig over Sphere i Las Vegas. Den sjukt digre, ballforma skjermen som lyser opp natta med fet datagrafikk og ikke fullt så fete reklamer.

Så; er det egentlig så kult? Eller er det tvert i mot ganske kjipt? Sett av en kjempemorsom halvtime, så får du se!

🖥️ Lag egen kvantemaskin

Kurt:

Hvordan lager du en kvantedatamaskin hjemme på kjøkkenbenken? I denne videoen fra Looking Glass Universe får du oppskriften.

Alt du trenger er en laserpeker og noe annet rask du kanskje har hjemme, eller kan kjøpe billig.

Kvantedatamaskinen du lager kan neppe brukes til noe særlig, men videoen er virkelig lærerik – og forklarer med fine animasjoner hvordan disse mystiske kvantedatamaskinene fungerer:

📺 Oliver om Musk

Mattis:

Den britiske moroklatten John Oliver tar for seg Elon Musk, morsomt og alvorlig.

⏲️ Ole Petter skryter om klokker!

Ole Petter:

Jeg ble bitt av klokkebasillen for en stund tilbake, og noe av det beste jeg veit er å se videoer som kjapt går gjennom det beste fra året som gikk, i ulike prisklasser.

Ikke for å skryte assa, men jeg eier faktisk hele to klokker på denne lista! I de nedre prisklasser, skal sies, så det er mer skryt av smak enn økonomi, fårrå sirre sånn.

It's time to Recap my Favorite watches I came across in 2023! It's time for the Wristy Awards! Join the best online community of watch lovers at WatchCrunch (app now available) Shop the Zero-Pass strap at www.anachronist.shop Vis mer

🎅 Hørt om juledemoer?

Kurt:

Jeg ønsker meg Commodore 64 til jul, men er stygt redd for at jeg må kjøpe den selv.

Inntil jeg får den i hus får jeg kose meg med å kjøre gamle Commodore-spill i emulator på PC-en min, eller kanskje kode en juledemo i 6502 assembly?

For juledemoer – det var faktisk en ting på 80-tallet. Sjekk denne videoen fra The 8-bit guy hvis du ikke vet hva det er for noe, eller bare vil ha et herlig tilbakeblikk på hva vi nerder holdt på med på 80-tallet.

💡 Sånn blir det i 2024

Mattis:

Podkastfavoritten i Hard fork kommer med sine spådommer for tech-året 2024.

🤣 Morsomme Høssing kommune

Ole Petter:

I podcasten denne uka snakka vi litt om Høssing kommune, og hvor sjukt morsomt det er.

Og jeg har jo helt glemt å tipse om den fantastiske nye boka derfra! "14 fremoverlente fotturer i Høssing" anbefales på det varmeste, og i det minste må du se reklamen: