JetBrains trodde alle ville ha AI – nå fjerner de den

JetBrains AI var umulig å fjerne – det fikk utviklere til å rase mot selskapet.

Utviklere ville ikke bli påtvunget JetBrains' AI-assistent. Nå snur selskapet. <a href="https://unsplash.com/@sigmund?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">📸: Sigmund</a>, <a href="https://unsplash.com/photos/people-sitting-on-chair-in-front-of-computer-monitor-Fa9b57hffnM?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Unsplash</a>
Utviklere ville ikke bli påtvunget JetBrains' AI-assistent. Nå snur selskapet. 📸: Sigmund, Unsplash Vis mer

Rett før jul lanserte JetBrains kodeassistenten JetBrains-AI.

Denne var tett integrert med alle kodeeditorene til selskapet, som IntelliJ, PyCharm, PhpStorm, ReSharper og WebStorm.

Lanseringen ble imidlertid ikke bare godt mottatt. Mange brukere likte ikke at AI-assistenten var forhåndsinstallert, og at den var vanskelig å fjerne.

– Den nye oppdateringen med AI Assistant er umulig å avinstallere. Den varsler om oppdateringer, og jeg kan ikke skru den av, sa en utvikler ifølge DevClass.

Nå melder DevClass at AI Assistant ikke lenger vil være en integrert del av JetBrains-editorene, men en separat plugin som du kan velge å bruke eller ikke.

Ville ikke sende data

Grunnen til at enkelte brukere ikke ønsket å ha AI Assistant integrert, var bekymring for at data skulle sendes fra brukerens PC til JetBrains eller en AI-leverandør.

JetBrains garanterte at ingen data ville bli sendt noe sted, med mindre brukeren selv hadde gitt tillatelse til det. Isåfall ville kodeeditoren sende "prompts" til LLM-tilbyderen, i tillegg til kontekstinformasjon, som kodesnutter, filtyper og informasjon om eventuelle rammeverk som brukes.

Dette mente mange mange ikke var godt nok, og ønsket å fjerne hele AI-assistenten for sikkerhets skyld. Nå blir brukerne hørt:

– Fra og med beta-versjonen av IntelliJ IDEA 2024.1 er AI Assistant ikke lenger integrert, og nå tilgjengelig som en separat plugin, skriver JetBrains.

Selskapet sier at de gjør endringen for å gi brukerne mer fleksibilitet og kontroll.

Hallusinerer for mye

AI Assistant har ikke blitt spesielt godt mottatt av de som har valgt å bruke den, heller. Tilbakemeldingene på JetBrains Marketplace er mildt sagt elendige, og pluginen får to av fem stjerner.

Noen brukere mener den "hallusinerer" mye og at brukeropplevelsen er dårlig.

– Etter å ha testet den side om side med Github Copilot, kan jeg definitivt si at AI Assistant er tilnærmet ubrukelig – i hvert fall når den brukes i et stort JS/TS-prosjekt, skriver én utvikler

– Jeg har brukt pluginen i nesten en uke nå, og produktet er veldig umodent og gjennomsnittlig sammenlignet med konkurrentene, skriver en annen.