Nå har JetBrains-brukerne fått eget Copilot-alternativ: AI Assistant

AI Assistant er tett integrert i JetBrains' kodeeditorer.

JetBrains AI Assistant bygger på toppen av flere AI-modeller, blant annet fra OpenAI. 📸: Kurt Lekanger
JetBrains AI Assistant bygger på toppen av flere AI-modeller, blant annet fra OpenAI. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

JetBrains har lansert JetBrains AI, en ny kodeassistent som er tett integrert med alle kodeeditorene fra JetBrains – som IntelliJ, PyCharm, PhpStorm, ReSharper og WebStorm. Det skriver DevClass.

Den nye kodeassistenten er basert på JetBrains AI Service, som ifølge DevClass gjør det mulig for JetBrains å bruke mange forskjellige store språkmodeller (LLM-er) samtidig.

– Siden vi ikke er låst til å bruke noen spesifikk leverandør, vil vi kunne utvikle bruken av modeller etter hvert som teknologien utvikler seg i dette raskt skiftende området. Dette gir oss muligheten til å velge den beste modellen eller tilnærmingen for å løse ditt problem, skriver JetBrains i sin lanseringsbloggpost.

JetBrains AI Assistant foreslår fullføring av koden mens du skriver. 📸: JetBrains
JetBrains AI Assistant foreslår fullføring av koden mens du skriver. 📸: JetBrains Vis mer

For øyeblikket bruker den en kombinasjon av OpenAIs modeller, som GPT 3.5 og GPT 4, i tillegg til sine egne. Selskapet jobber også med å integrere Google LLM-er.

JetBrains garanterer at de sørger for at ingen av dine data vil bli brukt til trening av modellene, og at de ikke samarbeider med aktører som ikke kan garantere dette.

Dette kan den gjøre

JetBrains AI Assistant er tilgjengelig inne i JetBrains-editorene når du skriver kode, i et eget chattevindu eller ved å høyreklikke på kode.

Den lar deg blant annet:

  • Chatte med AI-en for å be om hjelp eller få forklaring på kode
  • Refaktorere kode
  • Fullføre kode ved å forutse hva du skal skrive
  • Skrive dokumentasjon
  • Skrive tester
  • Hjelpe deg med commit-meldinger
Som med Microsofts Copilot Chat kan du spørre JetBrains AI Assistant om alt mulig du lurer på om koding. 📸: JetBrains
Som med Microsofts Copilot Chat kan du spørre JetBrains AI Assistant om alt mulig du lurer på om koding. 📸: JetBrains Vis mer

Når du spør AI-chatboten om noe har den ifølge JetBrains dyp, kontekstuell informasjon om prosjektet ditt – ikke bare filen du er i, men hele prosjektet, avhengigheter, nylig brukte filer og sammenhengen mellom ulike deler av prosjektet.

Høyreklikk på kode for å vise valg for refaktorering og andre oppgaver. 📸: JetBrains
Høyreklikk på kode for å vise valg for refaktorering og andre oppgaver. 📸: JetBrains Vis mer

Ber du om refaktorering, vil kodeassisten forklare hvorfor den anbefaler at du gjør det på en bestemt måte – i stedet for å bare spytte ut en kodesnutt. Dette er forsåvidt ikke spesielt unikt, og noe for eksempel kodeassistenter som Codeium gjør bra.

Koster penger

AI Assistant er tilgjengelig i alle 2023.3-versjoner av alle kommersielle IDE-er og ReSharper, samt i Fleet, og fungerer med alle de viktigste språkene disse editorene støtter.

I likhet med GitHub Copilot koster det penger å abonnere på AI Assistant. Du må i tillegg også bruke en av de betalte versjonene av JetBrains kodeeditorer.

Har du en betalt versjon av en JetBrains-editor kan du prøve ut AI-assistenten gratis, deretter koster det 8,33 euro – i underkant av 100 kroner – i måneden for enkeltbrukere. Vil du ha businessversjonen koster det fra 16,67 euro per bruker i måneden.