Javel, så Java 18 er ute. Men er det egentlig noen som bryr seg?

Vil norske utviklere egentlig jobbe med Java i 2022? Vi spør, dere svarer i kommentarfeltet!

En klassisk Java-utvikler som har rota seg ut i metaverset. 📸: David Skaufjord
En klassisk Java-utvikler som har rota seg ut i metaverset. 📸: David Skaufjord Vis mer

Oracle lanserte denne uka Java 18.

- Vi fortsetter å gjøre tekniske investeringer som forbedrer ytelsen, stabiliteten og sikkerheten til implementeringene av Java SE Platform samt Java Development Kit, hevder Java-sjef Georges Saab i Oracle i en pressemelding til kode24.

Og han trekker blant annet fram disse forbedringene:

  • "JEP 400: UTF-8 som standard – Angir UTF-8 som standardtegnsett for standard Java-API-er. Med denne endringen vil API-er som er avhengige av standardtegnsettet, ha konsekvent atferd på tvers av alle implementeringer, operativsystemer, nasjonale innstillinger og konfigurasjoner."
  • "JEP 408: Enkel nettjener – Kommandolinjeverktøy og -API for å starte en minimal nettjener som bare betjener statiske filer. Dette verktøyet vil være nyttig for prototypeutvikling, ad hoc-koding og testformål, spesielt i utdanningssammenheng."
  • "JEP 416:Reimplementering av kjernerefleksjon med metodereferanser – Reimplementerer java.lang.reflect.Method, Constructor og Field i tillegg til java.lang.invoke-metodereferanser. Ved å gjøre metodereferanser til den underliggende mekanismen for refleksjon reduserer den vedlikeholds- og utviklingskostnaden for API-ene java.lang.reflect og java.lang.invoke."
  • "JEP 418: SPI for Internett-adresseløsning – Definerer et grensesnitt for tjenesteleverandør (SPI) for vertsnavn- og adresseløsning, slik at java.net.InetAddress kan bruke andre løsere enn den innebygde løseren for plattformen."

Men har du noe lyst til å programmere Java, egentlig? Er Java et språk og en plattform norske utviklere ønsker å jobbe med, tror du? Eller er det bare noe du håndtere, fordi legacy? 🔥

Vi inviterer som vanlig til fredagsdebatt i vårt relativt nye kommentarfelt under, og denne uka spør vi altså kort og godt: Java - hått eller nått? Snurr debatt!