Har du prøvd å trykke CMD/CTRL-K på Github?

Codespaces, nye Github-snarveier, Copilot i flere editorer, ny Visual Studio til Mac og metavers-penger.

Dette var uken for onboarding 👶, GitHub rekrutterer stadig yngre kandidater 🐣, og nok en uke med sentrering av elementer ┩.

Og 814 ting skjedde i frontend-verdenen!

GitHub har jobbet iherdig:
Codespaces 👩💻👨💻

Vi har nevnt tidligere at du kan kjøre VS Code i skyen. Nå kan du også (snart) kjøre opp og jobbe på GitHub repositories i skyen ⛅️.

Foreløpig kreves det at du er både amerikansk og en organisasjon, men nye land er nok ikke langt unna. I tillegg har funksjonaliteten for individuelle brukere blitt nevnt.

Dette betyr at du ikke trenger å klone repositories lokalt og pushe endringer tilbake. Du kan i stedet hoppe rett inn i prosjekter og kode i vei.

⌘K på GitHub 🔍

Nylig fikk GitHub raskere navigering med tastaturet.

Du kjenner kanskje igjen funksjonen og hurtigtasten ⌘/CTRL-K fra tjenester som Slack. Nå kommer du deg enda raskere rundt til sider som issues, pull requests, repositories og mye mer.

GitHub Copilot til flere editorer 👏

Undertegnede har brukt GitHub Copilot en stund nå, og til tider gjør den så mye magi at jeg nesten føler meg overflødig 😬.

Det mye omtalte verktøyet blir snart offisielt lansert også til Visual Studio, IntelliJ og VIM 🤓.

Hvis du er giret på å parprogrammere med AI kan du melde deg på ventelisten for å få tilgang.

Visual Studio 2022 Mac Preview 3 💻

Forrige uke ble Visual Studio 2022 Mac Preview 3 lansert, sammen med mer informasjon om målene deres for oppdateringen.

Brukergrensesnittet blir skrevet om med MacOS sine UI-komponenter for å skape en mer native opplevelse 🎨. Så langt er 75 prosent av UI-et migrert til native MacOS, og målet for den fullverdige lanseringen er altså at hele Visual Studio skal ha native MacOS UI.

image: Har du prøvd å trykke CMD/CTRL-K på Github?

I lanseringen er også utvikling med nyeste .NET 6 inkludert. Om du har gått til innkjøp av en ny Mac med M1 chip så meldes det også at support for den nye prosessoren er like rundt hjørnet 🚀.

Om du er nysgjerrig på de nyeste endringene så er Visual Studio 2022 Mac Preview 3 tilgjengelig for nedlasting her.

«At de legger så mye tid og krefter inn i noe som fortsatt virker som science fiction er absolutt spennende.»

Pengebunke til dem som vil bidra til Metaverse 💰

Er tiden inne for å lage noe for VR? 👓

Facebook ble som kjent nylig til Meta og understreket igjen på konferansen at det er avleggs å se på skjermer. De vil at du skal bo inne i skjermen, og har allerede 10.000 ansatte som jobber for at dette skal bli en realitet.

De vet samtidig at det ikke kan gjøres alene, og har derfor satt sammen et Creator Fund på 10 millioner dollar til folk som vil lage noe til den nye plattformen sin.

Mer om Meta sin ambisiøse visjon for fremtidens brukeropplevelser er tilgjengelig her. At de legger så mye tid og krefter inn i noe som fortsatt virker som science fiction er absolutt spennende 🛸.

Fremtidens programmering? 📺

Oppdateringene som har blitt nevnt betyr at du snart kan ta på deg et par standalone Meta Quest-briller, åpne et prosjekt i GitHub Codespaces, gjøre endringer i Visual Studio Code i nettleseren, og pushe endringene live! 🙆

Med den tanken i hjernebarken sier jeg takk for denne gang også er vi tilbake igjen neste uke 👋