- Fuglen er befridd, tvitrer Musk, som nå endelig skal ha fullført Twitter-oppkjøpet

Skal ha sparka flere av de øverste sjefene like etter at han tok over.

"Entering Twitter HQ – let that sink in!" tvitret Elon Musk tidligere i uka, med en vask i henda. 📸: @elonmusk
"Entering Twitter HQ – let that sink in!" tvitret Elon Musk tidligere i uka, med en vask i henda. 📸: @elonmusk Vis mer

Elon Musk, verdens rikeste mann, har fullført kjøpet av Twitter og sparket flere av selskapets sjefer, ifølge en rekke medier.

Foreløpig ser det ikke ut til å ha kommet noen helt offisiell bekreftelse fra selskapet selv. Men både Reuters , AP, Financial Times, Bloomberg, New York Times og andre medier siterer ikke navngitte kilder som sier kjøpet er i boks.

Angivelig skal Musk ha sparket flere av de øverste sjefene i selskapet like etter at han tok over torsdag, blant dem administrerende direktør Parag Agrawal og økonomidirektør Ned Segal.

– Fuglen er befridd, tvitret Musk fredag morgen norsk tid, med henvisning til Twitters fuglelogo.

Langvarig strid

Musk og Twitter kom i rettslig konflikt etter at milliardæren prøvde å trekke tilbake tilbudet om å kjøpe meldingstjenesten for 44 milliarder dollar. Twitter gikk til sak for å tvinge ham til å stå ved kjøpsavtalen.

En domstol ga Musk frist til fredag med å fullføre kjøpsavtalen fra april. Twitter-aksjen er fredag tatt av handel på New York Stock Exchange fredag, går det fram av børsens nettsider.

Musk har sagt at han vil ta Twitter av børs og gjøre tjenesten bedre enn noensinne.

Oppheves Trump-forbud?

– Jeg ønsker å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige, bekjempe søppelpost-robotene og autentisere alle mennesker. Twitter har et enormt potensial, sa Musk i en pressemelding da kjøpet angivelig var avklart.

Musk sa i vår at han mener det vil være riktig å oppheve utestengelsen av USAs tidligere president Donald Trump fra Twitter. Tesla-milliardæren mener det var feil å utestenge Trump permanent.

Bloomberg siterer en ikke navngitt kilde som sier at Musk ønsker å oppheve livsvarige utestengelser fra Twitter og at han selv planlegger å fungere som toppsjef inntil videre.