Agathon flytter fra Sverige til Norge: - Opplever menneskene her som genuine

- Når arbeidet vi gjør hjelper folk med det de trenger, trives jeg, forteller nyansatte Agathon Wonier i Computas.

Agathon Wonier har fått seg jobb som designer i avdelingen Brukeropplevelser og digitale flater hos Computas.
Agathon Wonier har fått seg jobb som designer i avdelingen Brukeropplevelser og digitale flater hos Computas. Vis mer

Agathon Wonier har fått seg jobb som designer i avdelingen Brukeropplevelser og digitale flater hos Computas.

Fram til nå har han blant annet jobba med E-tech, AI-utvikling og webdesign, i blant annet Forsvarsmakten i Sverige, Svea finans og H&M. De siste årene har han jobba som konsulent for Bouvets Sverige-kontor.

Nå flytter han fra Stockholm til Norge, etter å ha blitt kjent med noen nordmenn i Computas, som overbeviste han om å begynne hos nettopp dem.

"Simplify to clarify"

- Jeg opplever menneskene her som genuine, og det er viktig for meg. Jeg er veldig opptatt av mennesker, både sosialt og i det faglige, sier Wonier i en inn/ut-melding til kode24.

Arbeidsfilosofien til Agathon preges visstnok av nettopp denne interessen for mennesker. Han skal jobbe etter et mantra som har vært med ham gjennom hele karrieren som designer: “Simplify to clarify”.

- Kort sagt å forenkle saker, forklarer han.

- Når arbeidet vi gjør hjelper folk med det de trenger, trives jeg. Det er en fin følelse, å faktisk gjøre noe for en annen, selv om det er lite.

Svensk prosess

Wonier forteller at arbeidsprosesser i Sverige typisk utarter seg litt annerledes enn i Norge.

Han tror at hans erfaring med den typisk svenske arbeidsprosessen kan være en fin tilleggskompetanse for teamet i Computas. Han er en del av teamet som jobber med selskapets interne compass-system.

- Jeg har mye igjen å lære, men jeg har også mye å lære bort! Ved å lære noe nytt, men også dele sin kunnskap med andre, bygger man sterke team.