- Å få godt betalt overvant skepsisen, sier den nybakte konsulenten Vegard

- Jeg studerte mot backend, men forelsket meg i frontend, sier fersk Yne-utvikler Vegard Sørlie.

26 år gamle Vegard Sørlie har fått seg ny jobb som konsulent hos Yne.

Yne beskriver seg selv som "...fremtidens konsulenthus med spisskompetanse innenfor frontend-utvikling", og det er nettopp frontend-utvikler Sørlie skal jobbe som.

"Godt betalt"

Sørlie har tidligere jobba som frontend-utvikler inhouse hos Fremtind og senere Eiendomsverdi.

- Litt skummelt var det, å ta steget fra inhouse til konsulent, men muligheten for nye utfordringer og det å få godt betalt for arbeidet man gjør overvant skepsisen, sier Sørlie i en inn/ut-melding til kode24.

- Jeg studerte mot backend, men forelsket meg i frontend etter hvert som jeg ble eksponert for det, og byttet dermed studie. Jeg har alltid likt å jobbe visuelt kreativt, så hvorfor jeg prøvde å spisse meg mot backend til å begynne med er et lite mysterie. Frontend gir meg i hvert fall muligheten til å jobbe mer mot det kreative, og underveis i studiet oppdaget jeg også hvor gøy det er å jobbe med universell utforming.

3D-printing og koding

Sørlies reise mot å bli utvikler tror han starta med nysgjerrighet.

- Det begynte nok med en intens nysgjerrighet for hvordan ting fungerer. Jeg hadde en tendens til å skru fra hverandre ting, og med varierende grad av suksess sette de tilbake i fungerende tilstand, men det ble bare bedre og bedre med tiden, sier frontend-utvikleren.

- Den iboende nysgjerrigheten utviklet seg til skaperglede, både digitalt og fysisk. Hobbyene i dag inkluderer digitalt design, maling, 3D-printing, foto og utvikling. Alle har rot i å skape og alle tar nytte av at yrkesvalget omfavner teknologi. Utvikling har på mange måter blitt bindeleddet for mange av mine andre hobbyer, alt er jo tross alt morsommere med et dryss hjemmesnekra teknologi.