Her er de beste TV-seriene for utviklere

Det er mye koding på TV, for tida. Og korona gir deg mye tid til TV, for tida. 🍿

Her ser du en utvikler som ikke forstår et ord av koden han får servert på den nye jobben sin. Ja - det er faktisk mye av konseptet i serien Devs. 📸: HBO
Her ser du en utvikler som ikke forstår et ord av koden han får servert på den nye jobben sin. Ja - det er faktisk mye av konseptet i serien Devs. 📸: HBO Vis mer

For mange vil både pålagte og selvpålagte koronakarantener, pålagte og selvpålagte koronaregler og begrunnet eller ubegrunnet smitteangst frigjøre mer tid på kveldene denne våren.

Om du da ikke fanges i det evige jaget etter stadig hyppigere gruppe-videosamtaler, stadig mer kreative løsninger på fjernquizzing, nettspilling med folk du ikke ante var interessert i den slags, eller, for de som måtte ha denslags: Rastløse barn.

Men uansett har du trolig ei time eller to å slå ihjel denne våren, og vi ba derfor kode24-klubben om tips til gode TV-serier for norske utviklere.

Vi går gjennom mange av dem i denne ukas episode av kode24-timen, som også ble sendt direkte på Patreon, men her får høydepunktene.

#1: Devs (HBO Nordic)

"Devs, og cirka kun det, når det kommer til serier" skriver Kent Daleng på kode24-klubben.

Litt dumt, når serien bare så vidt er i gang med sesong én, men ikke dumt i det hele tatt når det gjelder selve serien. For også vi i kode24 elsker Devs.

«Det handler altså om at de utvikler noe veldig spennende.»

Serien handler om teknologiselskapet Amaya, som holder til i fete lokaler inne i skogen utenfor San Fransisco, hvor de blant annet utvikler kvantedatamaskiner. En av avdelingene heter bare "devs", og holder til i et enda fetere bygg, enda lenger inn i skogen.

Men nøyaktig hva denne utviklingsavdelingen holder på med, er det ingen som vet. Ikke engang de som jobber der. Akkurat som i virkeligheten, si!? Hah.

- Og det handler altså om at de utvikler noe veldig spennende, sier Ole Petter i podcasten, som er sånn cirka akkurat så mye vi har lyst til å avsløre.

Mythic Quest - Raven´s BanquetVis mer Vis mer

#2: Mythic Quest: Raven´s Banquet (Apple TV+)

Denne serien var det ingen som foreslo i klubben, men vi liker den så godt at vi foreslår den selv.

Mythic Quest er en god, gammel situasjonskomedie om utviklingen av spillet med samme navn; et moderne MMO-spill i samme gate som World of Warcraft.

Vi følger den stormannsgale spilldesigneren, HR-sjefen som hater å være kontorets psykolog, sjefen for utviklingsavdelingen som egentlig vil jobbe for hovedkonkurrenten og diverse karikerte figurer fra både kodebransjen og spillverdenen.

- Jeg synes det er superdeilig å ha en serie hvor episodene varer i en halvtime, sier Ole Petter i kode24-timen.

- Når jeg spiser lunsj nå, på alene-hjemmekontoret mitt, ser jeg på denne.

Westworld, sesong 3Vis mer Vis mer Vis mer

#3: Westworld (HBO Nordic)

"Devs, Westworld, såvidt begynt på Altered Carbon og når hodet er for mush av dårlige nyheter til å orke noe som helst: My Little Pony: Friendship is Magic" skriver Nadia Kristiansen Tokerud.

Altered Carbon er ikke kode24 smarte nok til å se på - vi har aldri klart å henge med på handlinga. Men Westworld kan vi stille oss bak - spesielt på en liste over serier for utviklere, selv om vi sliter litt med å henge med i alle svingene her, også.

«Det er litt kult i seg selv, for du får se masse framtids-teknologi.»

Serien handler om en framtid hvor roboter har blitt så smarte og pene at de er vanskelige å skille fra mennesker. Og det de bruker teknologien til er, snodig nok, å lage temaparker hvor man kan late som man for eksempel er en cowboy. Men i tredje sesong handler det mer om verdenen rundt disse parkene.

- Det er litt kult i seg selv, for du får se masse framtidsteknologi, skryter Jørgen.

Koding og kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i serien, om enn ofte på et ganske høyt nivå, men likavæl - dette er ekstra gøy om du kan ett og annet om datamaskiner.

Halt and Catch Fire Vis mer

#4: Halt and Catch Fire (HBO Nordic)

"Av kode/tech-relaterte ting: Halt and Catch Fire" skriver Michael Odden, og fortsetter:

"En av de beste seriene jeg har sett når det gjelder å være noe i nærheten av realistisk i gjengivelsen av teknologiske ting, samtidig som det er en bra dramaserie."

Det støtter vi. Halt and Catch Fire forteller en fiktiv historie, men alt er tungt basert på virkelige hendelser.

- Første sesongen handler om reverse engineering av IBMs maskiner, som en referanse til det Compaq gjorde på 80-tallet, forklarer Jørgen.

- Mens i andre sesong, der blir det mer om internett, og serien blir veldig mye bedre. Det ble bare bedre og bedre etter det - så la de den ned.