- Får helt spesiell erfaring av å jobbe i oppstarts­selskap

inn/ut: Øyvind Rognerud Karlstad går fra SEALAB i Trondheim til Webstep Solutions i Oslo. 👋

Øyvind Rognerud Karlstad har slutta i SEALAB i Trondheim og begynt å jobbe i Webstep Solutions i Oslo.
Øyvind Rognerud Karlstad har slutta i SEALAB i Trondheim og begynt å jobbe i Webstep Solutions i Oslo. Vis mer

Øyvind Rognerud Karlstad har slutta i oppstartsselskapet SEALAB i Trondheim og begynt å jobbe i Webstep Solutions i Oslo.

Karlstad har utdanningen sin fra NTNU, hvor han studerte teknisk kybernetikk med embedded programmering som hovedprofil.

I SEALAB har han jobba siden 2016 og hatt roller som kybernetiker, R&D-ingeniør og softwareingeniør- og arkitekt.

Øyvind har blant annet jobba med å utvikle IoT-produkter fra prototype til kommersialisering, utvikling og drift av softwaresystemer, samt installasjon av utstyr i felt.

I gang meed SaaS

Da Karlstad bestemte seg for å flytte fra Trondheim til Oslo, tok han kontakt med Webstep - han hadde nemlig jobba tett sammen med en konsulent fra Webstep tidligere, og hadde fått et godt inntrykk av selskapet.

- Jeg trivdes veldig godt med å jobbe med konsulenten fra Webstep. Han var svært dyktig, jeg lærte mye og det var ingen tvil om at han kom fra et selskap med et sterkt fagmiljø. Det ønsket jeg å bli en del av, sier Karlstad i en inn/ut-melding.

Øyvind Rognerud Karlstad skal allerede spille en viktig rolle i SaaS-løsningen “Samla”, som Webstep utvikler for norske kommuner, og han går nå ut i et fulltidsoppdrag hos en kunde innenfor varehandel.

«Man må kaste seg ut i nye ting, og ta ansvar på tvers av fagområder og oppgaver.»

Liker oppstart-erfaring

Ida Furnes Breivik, avdelingsleder i Webstep Solutions, sier i inn/ut-meldinga til kode24 at kompetansen, den faglige styrken og erfaringen til Karlstad skal komme godt med.

- Vi var ikke i tvil om at vi ønsket å tilby Øyvind jobb hos oss. Han har faglig tyngde, svært relevant erfaring, og en imponerende god kommersiell forståelse, sier Breivik.

- Jeg mener man opparbeider seg en helt spesiell erfaring og kompetanse når man jobber for et mindre oppstartsselskap med få ansatte. Man må kaste seg ut i nye ting, og ta ansvar på tvers av fagområder og oppgaver. Da får man en veldig bratt læringskurve, og det er sånn man blir ordentlig god.