Bedrock selger boiler­plate til 199 dollar: - Verdt det!

ForrigeUke: Chakra UI Pro, Bedrock, CSS-transitions, 8 custom hooks og video i React med Remotion.

Dette var uken for ærlige kodekommentarer 💻, en noe stresset Gordon Ramsay 🍳, og solid innsats fra en forlover🤵.

Og 640 ting skjedde i frontend-verdenen!

To nye produkter du må (og kanskje burde) betale for!

Det har vært mye fokus på forskjellige måter å tjene penger på open source i det siste.

Vi har tidligere skrevet om Remix, React-rammeverket til React Router-gjengen, som selger lisenser til programvaren sin istedenfor å gi det vekk gratis.

Og nå har det kommet et par til jeg gjerne vil prate om:

1. Chakra UI Pro

Først ut er Chakra UI Pro — en stor samling komponenter basert på det veldig populære (spesielt her i huset) komponentbiblioteket Chakra UI.

Her får du en rekke ferdige komponenter du egentlig kan theme, fylle med innhold og publisere på bare et par timer. Det kan være praktisk for prosjekter som ikke har tiden til å lage alt fra scratch — i alle fall ikke med en gang.

Prisen på $249 er ikke avskrekkende i forhold til antallet timer det ville tatt å kode opp kvartparten av hva man får her.

Utvalget er riktignok ikke altfor stort enda, og det er fortsatt et par mer avanserte komponenter jeg håper kommer (som combobox og datepickers), men dette er jo fortsatt bare i en pre-release.

2. Bedrock

Det andre betalte produktet jeg tenkte å nevne denne uken er Bedrock fra Max Stoiber. Max er kjent som skaperen av Styled Components, Spectrum og en haug andre ting, og er sånn 24 år gammel eller noe i den duren. Og vokste visstnok opp i et slott i Sveits!

Bedrock er det man kaller en god gammeldags boilerplate som gir deg Next.js, GraphQL, autentisering, betaling og det ene og det andre ut av boksen. Her også er det egentlig ingenting altfor imponerende å se, men til en pris på $199 så skal man være rimelig rask til å programmere for at det ikke skulle være verdt investeringen i kroner og øre.

Dette prosjektet lanseres først i mars, men man kan kjøpe seg en lisens allerede. Jeg er faktisk nesten litt fysen på å prøve meg på en av de til et hobbyprosjekt — selv om mye av gleden kommer fra nettopp fiklingen av å lage sånt fra scratch da.

For begge prosjektene må jeg si at jeg liker måten de bygger på åpen kildekode med verdiforslaget å spare deg og prosjektet ditt tid du kan bruke på å lage faktisk produkt. Det blir spennende å se om det finnes et marked der ute!

«Om du skal få med deg en artikkel denne uken, så er det definitivt denne!»

Den beste artikkelen jeg har lest om CSS-transitions!

Jepp, store ord.

Men for en artikkel Josh Comeau har levert i uka som var! Her tar han oss gjennom alle de forskjellige måtene å få en verdi til å bli en annen verdi på i CSS, komplett med interaktive eksempler, massevis av kode og skikkelig bra skrevet.

Om du skal få med deg en artikkel denne uken, så er det definitivt denne!

8 kule custom hooks 😎

Custom hooks i React er snasne greier. De lar deg lage delbare og gjenbrukbare kodesnutter på tvers av appen din, og kan gjøre undre for koden din.

En av mine favoritt speakers, Ben Ilegbodu, har skrevet en fjong liten liste over noen av de custom hooksa han liker best å bruke. De er definitivt greie å vite om — og siden han legger med all koden, er det jo egentlig bare å bli inspirert til å dra dem inn på prosjekt også!

Thread 👇

Bruk React til å rendre video! 🤯

Det er visst ikke grenser for hva man skal kunne bruke React til for tiden. Websider og mobilapper var ikke nok for dette rammeverket, liksom.

Nå kan du til og med rendre video— takket være et ganske fantastisk rammeverk kalt Remotion!

Her får du en haug med verktøy for å kunne animere basert på hvilken video-frame man er i, vente på data fra forskjellige kilder og mye mer. Man får til og med hot reloading av videoen sin i nettleseren 😅

Altså, jeg er jo litt usikker på når jeg noensinne skulle trengt noe sånt da, men det må bare meldes. Dette er kul teknologi.

Okei, det var det jeg rakk for i dag. Tusen takk for at du leste gjennom alle sakene våre denne uken også. Prates plutselig! 👋