Vegard kunne fått bedre lønn andre steder - tok jobben likevel

Vegard Bjerkli Bugge har gjort deltidsjobben i Evetro AS til et levebrød.

Vegard Bjerkli Bugge har fått seg jobb som systemutvikler i Evetro AS.
Vegard Bjerkli Bugge har fått seg jobb som systemutvikler i Evetro AS. Vis mer

Vegard Bjerkli Bugge har fått seg jobb som systemutvikler i Evetro AS.

Bugge fullførte sin femårige masterutdannelse innen datateknologi på NTNU juni 2018, der han har spesialisert seg innen "skjemaløse" databaser, inkludert MongoDB.

Fram til utgangen av april i år har han jobba som webutvikler hos FourC AS, hvor han først og fremst har laget webbaserte frontender for deres produktlinje.

Node, React, MongoDB

Evetro AS er en oppstartsbedrift i Trondheim, som lager retrospektiv- og planleggingsverktøyet Evetro.

- Med sine fem års arbeidserfaring som webutvikler samt dype kompetanse på tre av våre kjerneteknologier, Node.js, React.js og MongoDB, er vi trygge på at Vegard er rett person til å skyte fart på introduksjonen av nye features i systemet samt inkrementelt forbedre brukeropplevelsen, sier daglig leder Robin Sporstøl Koien.

Men faktisk så har Bugge allerede jobba en stund i selskapet.

Jobba deltid

- Det var under studieløpet at vi fant sammen for første gang, da Vegard responderte på en stillings/co-founder-annonse vi la ut på Abakus sin jobbutlysningsside. Siden fullført studieløp og ut 2019 jobbet Vegard på deltid hos oss i bytte mot eiendeler i selskapet, forteller Koien.

Bugge skal blant annet ha bygd opp hele backenden deres i Node, og nå har selskapet fått seg kapital nok til å ansette han på fulltid.

- Vegard mener at det er et særegent privilegium å få videreføre en egenutviklet kodebase fra ens tid som IKT-student mot en mer profitabel, verdifull tilstand. Dette er et særegent fenomen man ikke kan oppleve på noen annen arbeidsplass, selv om etablerte produktselskaper og konsulentbyrå kan skilte med bedre lønnsvilkår og bedre frynsegoder.