Tidligere Bose-topp overtar norske reMarkable

- Gjennom hele karrieren har jeg jobbet med teknologi som utgjør en forskjell i folks liv, forteller Philip S. Hess.

Grunder Magnus Haug Wanberg sammen med ny administrerende direktør Philip S. Hess.
Grunder Magnus Haug Wanberg sammen med ny administrerende direktør Philip S. Hess. Vis mer

Norske reMarkable, som lager den digitale notatblokka med sine rundt 400 ansatte i Oslo, har ansatt Philip S. Hess som ny administrerende direktør.

Hess er tidligere toppsjef i amerikanske Bose, som lager blant annet hodetelefoner.

reMarkable beskriver han som "en tungvekter innen global forbrukerteknologi, og har lang erfaring med å bygge og skalere team, produkter og merkevarer".

Trigget interessen

Philip S. Hess har jobba i Bose i hele 24 år, hvor han ifølge reMarkable "transformerte selskapet og skapte rekordresultater". Hess var "president & CEO" fram til 2020, ifølge LinkedIn-profilen hans. De siste tre årene har han leda Signifier Medical Technologies, som leverer produkter innen helseteknologi.

- Gjennom hele karrieren har jeg jobbet med teknologi som utgjør en forskjell i folks liv. Det var det som trigget interessen min for reMarkable. I løpet av få år har millioner av mennesker tatt i bruk reMarkables teknologi for å kunne fokusere og jobbe uten forstyrrelser i en verden full av distraksjoner, sier Hess i en pressemelding.

- Jeg er veldig glad for å bli en del av et dyktig teamet som hjelper folk med å tenke bedre gjennom teknologi.

Inn i butikk

reMarkable-grunder Magnus Haug Wanberg har allerede gått av som administrerende direktør for hjertebarnet sitt, som ble lansert i 2017.

- Dette er en spennende tid for reMarkable. Vi ekspanderer raskt til nye markeder, styrker vår fysiske tilstedeværelse i butikker verden over og markerer oss som et av Europas raskest voksende selskaper, sier Wanberg.

- Jeg er overbevist om at Phils erfaring med å skalere en av verdens ledende merkevarer innen forbrukerelektronikk gjør at han er rette person for å realisere reMarkables videre ambisjoner.