Sunil (35) ny tech-direktør i Aller Media: - Sikkerhets­erfaring verdifullt i disse tider

- Noen tenker at tradisjonelle medier dør, men jeg ser at de har gått inn i en ny æra, sier Sunil Nair.

Sunil Nair er ansatt som "direktør for tech" i Aller Media.
Sunil Nair er ansatt som "direktør for tech" i Aller Media. Vis mer

Sunil Nair er ansatt som "direktør for tech" i Aller Media.

Det betyr i praksis at han skal ha en slags CTO-rolle, og lede utviklerne som blant annet bygger nettavisene til Dagbladet, Se og hør, KK og SOL.no.

For ordens skyld er også kode24 et produkt som utviklingsavdelingen til Aller Media har ansvaret for.

Fascineres av mediebransjen

- Jeg er en person som trives når jeg lærer hele tiden: Lærer om mediebransjen, virksomheten bak organisasjonen, menneskene som er involvert og om meg selv som person. Jeg ser for meg at læring blir en stor del av min rolle, sier Nair i en inn/ut-melding.

Han kan ett og annet fra før, også: I bagasjen har han en doktorgrad i programvareutvikling fra Universitetet i Oslo og University of York. Tidligere har han jobba i blant annet DNB med økonomisk cyberkriminalitet, og sist i Nets Group som Business Manager for deres digitale tjenester.

- Jeg håper også å bringe en kultur innad i teamene der vi bruker mer tid på å forstå problemene vi løser og mindre tid på å lage løsningene. Det betyr at vi hele tiden må eksperimentere og tørre å feile, som vil lede til kontinuerlig læring, sier Nair.

- Det som er fascinerende med mediebransjen, er at noen tenker at tradisjonelle medier dør, men jeg ser at de har gått inn i en ny æra. Folk vil ha nyheter og unikt innhold levert uansett hvor de er. De ønsker også en personlig opplevelse. Det er så mye å gjøre og lære, og jeg ønsker å være en del av den reisen.

Erfaring med sikkerhet

- Jeg er utrolig glad for å ha fått Sunil på plass hos oss i Tech & Data. Han har en imponerende bakgrunn som teknolog, men han har også evnen til å forstå hvordan vi skal utnytte teknologi til det beste for forretningen, sier konserndirektør for Tech & Data i Aller Media, Camilla Fuglem, i inn/ut-meldinga.

- I ryggsekken har Sunil også med seg nyttig erfaring fra fintech og hvordan drive gode prosesser i større organisasjoner som jeg er sikker på vi skal nyte godt av. I tillegg har han solid erfaring på sikkerhet som er svært verdifullt i disse tider. Sunil lærer raskt og har allerede vært involvert i redaksjonelle og kommersielle leveranser.

- Det er mye spennende på gang i Tech & Data, i likhet med hele Aller Media. Vi har i løpet av våren rekruttert en rekke nye flinke kolleger og har nå på plass en ny ledergruppen som Sunil blir en del av. Jeg er helt sikker på at han kommer til å bidra med stor verdi både i avdelingen og i selskapet i tiden fremover. Han er allerede godt i gang i sin nye stilling og vi gleder oss til fortsettelsen.