Novanet krever ikke lenger sju års erfaring for seniormiljøet - ansetter Per (26)

- Det er vanskeligere enn noensinne å ansette nok eksperter, sier Novanet-sjefen.

26 år gamle Per Haagensen har fått seg jobb hos Novanet.
26 år gamle Per Haagensen har fått seg jobb hos Novanet. Vis mer

26 år gamle Per Haagensen har fått seg jobb hos Novanet.

Haagensen var nyutdanna lektor med master i informatikk i fjor, men får altså likevel jobb i et selskap som beskriver seg selv som "et senior kompetansemiljø som tilbyr rådgivning, arkitektur- og utviklingstjenester".

- Det er vanskeligere enn noensinne å ansette nok eksperter. Derfor tilbyr vi nå unge talenter å vokse inn i seniorroller hos oss, forteller leder i Novanet, Marianne Wahlstrøm, i en inn/ut-melding til kode24.

Dropper erfaringskrav

- I Novanet har vi tidligere sagt at en utvikler må ha minimum sju års erfaring for å kunne kalle seg seniorutvikler og bli ansatt hos oss, men dette kravet har vi nå gått bort fra. Det handler ikke om kun om hvor lenge en utvikler har jobbet, men hva vedkommende har jobbet med. Nå fokuserer vi utelukkende på kompetanse og holdninger når vi rekrutterer, fortsetter Wahlstrøm.

Og det var altså her Haagensen skilte seg ut. Som nevnt er han utdanna lektor, og har undervist i faget programmering på 9. til 10. trinn, og vært kursleder for kodeklubber for enda mindre barn.

- Vi merket godt i intervjusituasjonen at Per hadde erfaring med undervisning. Han demonstrerte ikke bare intelligent problemløsning, men han forklarte komplekse teknologiske utfordringer spesifikt og tydelig. Vi konkluderte raskt med at Per, med sine sterke kommunikasjonsevner, kommer til å bli en svært dyktig rådgivende teknolog.

Nytt kompetanseprogram

Haagensen har tidligere jobba som fullstack-utvikler hos OnProperty, med deres webløsninger for sameier og borettslag.

Her gikk det mye i Microsoft-sfæren, med .NET 6 og Blazor i front og Entity Framework på baksida. I tillegg skal han ha jobba med Knockout.js i både JavaScript og TypeScript.

Det han eventuelt ikke kan, skal han lære seg gjennom Novanets nye kompetanseprogram, for de som trenger litt ekstra påfyll før de med rette kan kalle seg for seniorer.

- Vi merker allerede nå at Per full av initiativ, så vi gleder oss til hans bidrag inn i vårt fagmiljø og i våre kundeprosjekter, sier Wahlstrøm.

- Hans lektor-bakgrunn vil jo også være en verdifull erfaring inn i videreutviklingen av vårt kompetanseprogram.