Nå skal EU granske Amazon

Amazon har frist til 6. desember til å svare.

EU ønsker særlig informasjon om hensyn som tas for å hindre spredning av ulovlige produkter og beskyttelse av grunnleggende rettigheter, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen. Her Amazon-sjef Jeff Bezos. 📸: AFP / NTB
EU ønsker særlig informasjon om hensyn som tas for å hindre spredning av ulovlige produkter og beskyttelse av grunnleggende rettigheter, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen. Her Amazon-sjef Jeff Bezos. 📸: AFP / NTB Vis mer

EU-kommisjonen har åpnet gransking av netthandelgiganten Amazon med bakgrunn i tiltakene de har for å beskytte forbrukere.

Granskingen innebærer at EU har bedt Amazon om å gi dem informasjon om hvilke risikovurderinger og avbøtende tiltak de gjør i henhold til EUs nye lovverk om digital informasjon.

Frist til 6. desember

EU ønsker særlig informasjon om hensyn som tas for å hindre spredning av ulovlige produkter, og beskyttelse av grunnleggende rettigheter, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen.

De vil også se på Amazons system for å lage personlige produktanbefalinger, basert på brukernes data, og hvilke muligheter brukerne har for å avvise slike.

Amazon har frist til 6. desember til å svare.

EU-kommisjonen har etter innføringen av det nye lovverket åpnet granskinger av flere store nettplattformer.