Nå skal det bli enklere å utvikle i metaverset

Tech-giganter som Meta, Microsoft og Epic Games lager felles standarder.

The Metaverse Standards Forum planlegger å fokusere på "pragmatiske, handlingsbaserte prosjekter". Her en konferansedeltaker prøver en haptisk vest på the Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. 📸: Patrick T. Fallon/AFP
The Metaverse Standards Forum planlegger å fokusere på "pragmatiske, handlingsbaserte prosjekter". Her en konferansedeltaker prøver en haptisk vest på the Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. 📸: Patrick T. Fallon/AFP Vis mer

Etterhvert som stadig flere utvikler AR- og VR-produkter, dukker det opp initiativer som forsøker å skape felles standarder for metaverset.

Sistemann ut er The Metaverse Standards Forum.

Forumets mål om å stå i bresjen for åpen interoperabilitet, noe som kan gjøre det enklere for utviklere å bygge på tvers av plattformene.

Nå har forumet fått med seg flere store selskaper, slik som Meta, Microsoft, Epic Games som står bak Unreal-spillmotoren, NVIDiA, Sony, Unity og andre, skriver TechCrunch.

Ikke alle er med

Det er gratis å melde seg inn i The Metaverse Standards Forum, og de planlegger å fokusere på "pragmatiske, handlingsbaserte prosjekter", slik som hackathons og åpen kildekode-verktøy, ifølge TechCrunch.

Men forumet representerer ennå ikke hele bransjen:

Verken store aktører som Niantic, Apple, Roblox og Snapchat er med i forumet - til tross for at disse også satser på metaverset, skriver nettavisen.

Forumet skal identifisere kritiske krav til metaversstandarder.
Forumet skal identifisere kritiske krav til metaversstandarder. Vis mer

Ikke bare 3D-grafikk

Forumet skriver på sine egne hjemmesider at de ønsker å identifisere kritiske krav til metaversstandarder, og legge til rette for å teste ut virkelig interoperabilitet under såkalte "plugfest"-prosjekter.

Ifølge forumet vil de ikke bare fokusere på 3D-grafikk, men alle relevante metavers-områder, enten det er snakk om avatarer, personvern, nettverk, VPS, XR eller UX.