Microsoft Build 2024: Her er de viktigste nyhetene

Alt fra småting som Git i Filutforsker til gigantiske .NET 8.0 – Microsoft har mye på hjertet.

Microsofts CEO Satya Nadella på Microsoft Build 2024 i Seattle Convention Center. 📸: Jason Redmond / AFP / NTB
Microsofts CEO Satya Nadella på Microsoft Build 2024 i Seattle Convention Center. 📸: Jason Redmond / AFP / NTB Vis mer

Microsofts Build-konferanse er i full sving i Seattle, og med det, en drøss nyheter for utviklere – spesielt de i .NET-sfæren, selvfølgelig.

For å være ærlig, er det ikke noe som umiddelbart slår oss i bakken. Men mengden ting og tang gjør oss såpass svimle, at vi likevel kanskje faller i bakken, likevel.

Så sjekk gjerne ut deres egen blogg om du vil få med deg alt, og her er et ærlig forsøk på å finne noen høydepunkter:

#1: .NET 8 Aspire

Årets versjon av .NET, versjon 8.0, er kjent for lengst. Men nå er versjonen sluppet for alle, klar for produksjon, melder Microsoft.

Utviklere har allerede vært entusiastiske for det Microsoft beskriver som en "opinionated stack" for cloud native-applikasjoner.

.NET 9.0 ble også sluppet i en ny preview, forøvrig.

#2: Git i Filutforsker

En liten nyhet, som ikke Microsoft har allverdens av informasjon om selv, men som vi i kode24 synes er litt artig, er at Git bygges inn i Filutforsker i Windows.

Skjermbilder på The Verge viser hvordan du kan åpne et repo i utforskeren, og se commit-beskjeder og diverse.

Forøvrig skal også 7zip og TAR nå bygges inn.

#3: Azure AI Studio er ute

En nyhet som har vært annonsert tidligere, er Azure AI Studio; Microsofts løsning for å enklere lage produkter med språkmodeller fra både OpenAI og andre.

Nå skal løsningen være ute for alle, melder Microsoft.

– Dette er din gå-til-plattform for å utvikle og rulle ut generativ AI-applikasjoner, sikkert og trygt, hevder Nabila Babar i Microsoft i lanseringsposten.

#4: Copilot-PC-er

Microsoft lanserte også en ny serie med Surface-maskiner.

De kaller dette Copilot+ PC-er, og som du kanskje gjetter er altså greia maskiner med AI i førersetet. Nærmere bestemt gjennom egne chipper som skal være gode på denslags, og enda mer AI-greier bakt inn i Windows 11.

Blant annet en omdiskutert funksjon de kaller Recall, som skal få med seg alt du gjør på maskina, forstå det, og la deg spole tilbake. Vi krysser fingra for at det går an å slå den på pause i ny og ne.

#5: Sjukt mye andre greier

Som sagt; vi blir svimle av hvor mye greier Microsoft har annonsert foreløpig på Build. Som:

Så sjekk ut Microsofts egne kanaler for å få med deg alt, og rop gjerne ut under artikkelen om det er noe vi har glemt som du synes flere bør få med seg! 💬