Meta har bygget opp utviklings­avdeling i Oslo

Har ansatt utviklere, AI-eksperter og brikkedesignere.

Meta er i ferd med å bygge opp en utviklingsavdeling i Oslo. 📸: REUTERS/Yves Herman/File Photo
Meta er i ferd med å bygge opp en utviklingsavdeling i Oslo. 📸: REUTERS/Yves Herman/File Photo Vis mer

Facebook- og Instagram-eier Meta har bygget opp en ny stor satsning på kunstig intelligens (AI), inkludert design av egne AI-brikker, i Norge, skriver Digi.no (betalingsmur).

For en tid tilbake la Meta ned salgskontoret sitt i Norge, men beholdt lokalene. Den nye AI-satsningen holder til i bygningen «DEG8» i Barcode i Oslo, der Meta altså bygger opp en stor utviklingsavdeling for AI-teknologi.

– Meta ser etter programvareutviklere som kan hjelpe til med å skalere og forbedre effektiviteten til store AI/ML-workloads, skriver selskapet i én av stillingsutlysningene til Oslo-kontoret.

Tidligere Graphcore-folk

Ifølge Digi.no har Meta allerede ansatt et team i Oslo på minst 10 personer, som frem til sent i 2022 har utviklet avansert brikketeknologi for Graphcore.

Graphcore avviklet forsknings- og utviklingsavdelingen sin i Oslo i fjor.

Digi.no skriver at Ola Tørudbakken ble i februar i år ansatt som leder av Oslo-kontoret til Meta. Han har lang erfaring fra IT-bransjen, og har jobbet i Graphcore med blant annet spesialprosessorer for aksellerasjon av AI-oppgaver.

Da han ble ansatt skrev han på LinkedIn at han skulle jobbe med å bygge AI-infrastruktur, og lenket til et blogginnlegg fra Meta som handlet om "Metas infrastruktur for AI-æraen".

Ledige utviklerjobber

Meta har de siste månedene utlyst en rekke ledige jobber i Oslo, både innenfor programvareutvikling og design av elektroniske brikker.

Da kode24 forsøkte å få en kommentar fra Meta for noen uker siden om de ledige jobbene som ble delt blant annet på LinkedIn, var det ingen som ønsket å uttale seg. Meta har i det hele tatt vært svært hemmelighetsfulle, og har heller ikke villet svare på spørsmål fra Digi.no.

Digi.no har identifisert et sted mellom 20 og 30 personer, men sier det trolig er snakk om enda flere.