Meta fryser ansettelser og advarer om nedbemanning - Google kutter i "swag"-budsjett

Dårlige tider i USA, men etterspørselen etter utviklere er fortsatt høy i Norge.

Meta-sjef Mark Zuckerberg fortalte sine ansatte torsdag at Meta vedtar en ansettelsesstopp for hele selskapet, skriver The Verge. 📸: Josh Edelson / AFP
Meta-sjef Mark Zuckerberg fortalte sine ansatte torsdag at Meta vedtar en ansettelsesstopp for hele selskapet, skriver The Verge. 📸: Josh Edelson / AFP Vis mer

Meta-sjef Mark Zuckerberg fortalte sine ansatte torsdag at Meta vedtar en ansettelsesstopp for hele selskapet, og advarte dem om at det sannsynligvis kommer flere nedbemanninger, melder The Verge.

Meta står overfor flere inntektsutfordringer, som følge av en verdensomspennende økonomisk nedgang og Apples endringer i reglene rundt annonsesporing.

I tillegg har Metas aksjekurs falt med mer enn halvparten i år, skriver nettavisen.

Oppfordrer folk til å slutte

I mai kunngjorde Zuckerberg en ansettelsesstopp i deler av Meta, og sa samtidig at han ikke kunne love mulige permitteringer. En måned etterpå var tonen en annen.

I en spørsmål/svar-sesjon, som The Verge har omtalt, sa Zuckerberg:

- Realistisk sett er det sannsynligvis en haug med mennesker i selskapet som ikke burde være her... Og en del av håpet mitt ved å heve forventningene og ha mer aggressive mål, og bare slags skru opp varmen litt, er at jeg tror noen av dere kanskje bare sier at dette stedet ikke er for dere. Og det valget er greit for meg.

Også uro i Google

Også en annen kjent tech-gigant forsøker å finne fotfestet i urolige tider.

Mens Google prøver å navigere i et ukjent miljø med bremsende vekst, kostnadskutt og ansattes uenighet om kulturelle endringer, befinner administrerende direktør Sundar Pichai seg på defensiven, skriver CBNC.

På et allmøte forrige uke, ble Pichai møtt med tøffe spørsmål fra ansatte knyttet til kutt i reise- og underholdningsbudsjetter, styring av produktivitet og potensielle permitteringer.

Ifølge CBNC ble Pichai blant annet spurt om hvorfor selskapet er gjerrige mot ansatte ved å kutte reise- og "swag"-budsjetter i en tid hvor kom ut av koronakrisen med "rekordfortjeneste og enorme kontantreserver". Svaret skal være forberedelse til dårligere tider.

Norske tilstander

Der flere amerikanske techselskaper braker i sammenføyningene, ser situasjonen annerledes ut i Norge, ifølge eksperter kode24 har snakket med.

- Med lav arbeidsledighet og økende etterspørsel etter flinke folk, ser arbeidsmarkedet fortsatt bra ut for teknologer, sa Trygve Håkedal, konserndirektør for teknologi i Storebrand, til kode24.