Kritikere mener nye Next.js likner PHP: - Du vil bli overraska

Fireship synes kritikerne bommer om Next.js 13.4.

I den nyeste videoen fra YouTube-kanalen Beyond Fireship, snakkes det om siste oppdatering av Next.JS.Vis mer Vis mer Vis mer

- Du vil bli overrasket over hvor mye enklere denne koden er å skrive med server-actions, sier utvikler-YouTuberen Fireship, eller Jeff Delaney som han heter i virkeligheten, i sin nyeste video på kanalen Beyond Fireship.

Han snakker om den nyeste oppdateringen av React-rammeverket Next.js, som blant annet introduserer muligheten for å si kjøre server-funksjoner fra innsiden av React-komponenter.

Som Delaney forklarer i videoen, er det en veldig interessant oppdatering som potensielt kan gjør at man unngår å måtte bygge en rekke egne endepunkt for skjema-håndteringer.

Men ikke alle som er overbevist.

Se hele videoen i spilleren øverst i artikkelen! 👆

Kritikere bommer på poenget

Kritikere har nemlig hevdet at måten dette håndteres på i Next.JS kan minne om en vanlig måte å skrive PHP-script på hvor server-kode lever ved siden av frontendkode i samme fil.

Men Delaney mener kritikken bommer, fordi den store forskjellen mellom PHP og Next.JS er at innsending av skjemaet ikke fører til at siden lastes på nytt. Slik som den gjorde med PHP i gamle dager. Istedenfor tegnes bare komponenten som snakker med serveren om igjen.

En slags "best of both worlds", ifølge Delaney.

Se hele videoen i spilleren øverst i artikkelen! 👆