Hvorfor suger open source-programmer?

Elendig åpen kildekodeprogramvare, weben uten kvinner, slutt å bruke const, AI, usynlighetskappe og kjedelige iPad-er – og mer i ukens Lørdagsgodt!

Hver lørdag samler kode24-redaksjonen det morsomste og mest interessante vi har kommet over fra uka som gikk, i vår spalte Lørdagsgodt.

Her er noe av det vi fant denne uken – god helg!

PS! Har du sett noe morsomt, interessant eller rart vi burde ta med i neste Lørdagsgodt? Tips oss!

Hvorfor suger open source-programmer?

Ole Petter:

Hvorfor suger alltid gratis open source-programmer? Altså programmer som Gimp og sånt, av typen en eller annen smarting alltid MÅ påstå at funker MINST like bra som Adobe-pakka.

Kanskje fordi det bare er programmerere som jobber på dem? Ja, jeg tror Eric Murphy er inne på noe, her. Nok en grunn til at UX-ere og frontendere gjør seg fortjent til bedre lønn enn de ofte får, si!

Dette hadde vi ikke hatt uten kvinner

Jørgen:

Hvem kan vel ikke sette pris på en godt designet historie-nettside? nowebwithoutwomen.com dukket opp i feeden min her om dagen. En nettside som har som mål å fortelle om webteknologier som ikke hadde eksistert uten kvinner, og lista er lang!

nowebwithoutwomen.com er en godt designet nettside som viser at IT-bransjen definitivt også trenger kvinner.
nowebwithoutwomen.com er en godt designet nettside som viser at IT-bransjen definitivt også trenger kvinner. Vis mer

Bruk aldri const! Eller?..

Kurt:

Ryan Florence, kjent blant annet som skaperen av React Router og en av gründerne av Remix, kom nylig med noen ganske kontroversielle uttalelser i en konferansetale. Florence mente nemlig at utviklere burde bruke const sjeldnere og let oftere i sine JavaScript-programmer. Stikk i strid med hva de fleste anbefaler.

Jack Herrington har plukket ifra hverandre foredraget, og mener ikke overraskende at mange av Florence' argumenter ikke henger på greip:

Funker dette i e-post?

Jørgen:

Bruker du den geniale CSS-tjenesten Can I use? For meg er den en i hvert fall en nyttig ressurs når man skal undersøke om en CSS-attributt er trygg på tvers av nettlesere på mobil og desktop.

Nå har det kommet en slags søstertjeneste for CSS og HTML i e-poster, og den er ganske stilig! https://www.caniemail.com/ heter siden, som også inkluderer en fin oversikt over hvilke e-postklienter som er mest fremoverlent.

Har du tenkt å bruke CSS Grid i en e-post? Best å tenke seg om to ganger!
Har du tenkt å bruke CSS Grid i en e-post? Best å tenke seg om to ganger! Vis mer

Har AI nådd taket?

Ole Petter:

AI blir smartere og smartere, helt til en generell, kunstig og kanskje til og med bevisst intelligens intelligens gir oss utopia, eller apokalypse. Mener noen. Mens andre mener at AI allerede er i ferd med å nå taket.

Kanskje fordi treningsdataene blir dårligere og dårligere, nå som masse data allerede er generert av AI, eller fordi vi begynner å gå tom for data å trene på. Litt om sistnevnte får du denne uka fra smartingene i Computerphile!

Usynlighetskappen finnes!

Kurt:

Ikke visste jeg at Harry Potter-filmene var dokumentarfilmer!

Ok – dette er kanskje ikke helt på nivå med en usynlighetskappe, men ikke veldig langt unna. Noen på Kickstarter har laget gjennomsiktige skjold som på finurlig vis bøyer lyset slik at gjenstander bak blir usynlige. Det ser nesten litt ut som backdrop-filter: blur – bare for den virkelige verden.

Så er det store spørsmålet: Kan skjoldet skjule deg for en drone som jakter på deg? I den grad du ofte har det problemet? Sjekk videoen:

Oooooh my God! Nye iPad-er!

Ole Petter:

Oooh my goood, Apple lanserte nye iPad-er denne uka!!!", sa ingen, noen sinne. Men det gjorde de, denne uka.

Litt om hvorfor det er ganske kjedelig, og kanskje ikke baaare kjedelig, får du av vår gode mann MKBHD!

Se Doctor Who i helgen!

Kurt:

Jeg er stor fan av Doctor Who – riktignok ikke på det nivået at jeg kler meg ut og løper rundt med en sonisk skrutrekker i plast, slik jeg så noen menn godt opp i 40-årene gjøre på en kinovisning av Doctor Who for en tid tilbake. Men uansett fan!

Nå lørdag 11. mai går startskuddet for en ny sesong av Doctor Who. Det fikk i hvert fall meg til å skru på igjen Disney+-abonnementet mitt.

Sjekk traileren – dette blir gøy!