Her er utviklernes høydepunkter fra WWDC 2023

Khoa Pham i DNB gleder seg til å prøve nye funksjoner i SwiftUI, mens YouTube-profilen CodeWithChris elsker Apples nye interaktive widgets.

Khoa Pham (til venstre) er apputvikler i DNB, mens Chris Ching driver den største YouTube-kanalen for iOS-utviklere. 📸: Privat / YouTube
Khoa Pham (til venstre) er apputvikler i DNB, mens Chris Ching driver den største YouTube-kanalen for iOS-utviklere. 📸: Privat / YouTube Vis mer

– Jeg har ventet på dette headsettet i mange år!

Det sier Khoa Pham til kode24. Han jobber som apputvikler i DNB og fulgte denne uken spent med på Apples utviklerkonferanse WWDC online.

Som utvikler som lager iOS-apper i Swift var det imidlertid mange andre nyheter enn de nye AR/VR-brillene som fanget interessen til Khoa.

Masse SwiftUI-nytt

Khoa forteller til kode24 at han har skrevet et langt blogginnlegg der han oppsummerer alle de viktigste nyhetene i SwiftUI – Apples rammeverk for å bygge apper og brukergrensesnitt for alt av Apple-dingser, som iPhone, iPad, macOS eller Apple TV.

– Det jeg likte aller best er at vi nå kan legge på Metal Shader på SwiftUI-views. Dette gjør det mulig å lage en masse interessante effekter.

En annen nyhet han mener er interessant, er Swift Macro. Dette er små Swift-programmer som kalles når applikasjonen kompileres.

– Den lar oss autogenere kode, sier en begeistret Khoa.

Topp 5-listen til CodeWithChris

Chris Ching er mannen bak CodeWithChris, som med sine 557.000 abonnenter er den største YouTube-kanalen for iOS-utviklere.

Han har laget en kort video som oppsummerer det han mener er de fem mest interessante annonseringene fra WWDC.

Sjekk ut videoen under:

Få også med deg dette leserinnlegget fra Petter Klingen Wright i Shortcut, der han oppsummerer hva han tror om fremtiden til Apples AR/VR-briller Vision Pro: