Her er MDNs liste over alt en frontendutvikler bør kunne

Skuddårstrøbbel, Meta-mimring, npm-utfordrer, MDN-curriculum og React 19 i ukens ForrigeUke.

Karen Dahlen Aaarhus er utvikler i Bekk. 📸: Bekk
Karen Dahlen Aaarhus er utvikler i Bekk. 📸: Bekk Vis mer

Dette var uken for nye rekorder 🥇, hvor Apple ga opp Project Titan 🍎, og for uidentifiserte gjester på døren 🐻. Og 1 972 ting skjedde i frontend-verdenen.

📆 Skuddår skapte problemer

Det er fire år siden forrige 29. februar, så kanskje ikke så rart at flere har glemt å ta hensyn til denne sjeldne datoen i koden sin. Bankbetaling på matbutikker i Sverige feilet, smartklokker viste feil dato og det var ikke mulig å spille et av EA Sports videospill 🎮 .

Les om flere som hadde skuddårstrøbbel, og få tips til hvordan du unngår det selv her.

Vjeux oppsummerer sine 12 år i Meta

Forrige uke hadde Christopher Chedeau 12 årsdag i Meta, og på bloggen sin fortalte han om det han har vært med på å lage siden starten. Blant annet var deltok han i hackathonet som resulterte i React Native, og jobbet videre på prosjektet i flere år.

Og når han begynte å jobbe med Prettier i 2017 var det vist ingen andre i Meta som hadde troen på verktøy for å formatere kode på en konsistent måte 💅🏼. Det er vanskelig å tro på idag!

Er JSR den nye npm? 🆕

Etter noen uker med hype har Deno gitt ut en åpen beta av JSR, et open source pakkeregister for JavaScript og TypeScript. Men trenger vi egentlig et nytt pakkeregister? JSR forsøker å løse utfordringene med npm, som ikke var designet med dagens moderne teknologier i tankene.

JSR er konstruert på toppen av npm og gir solid støtte for Native TypeScript, ES-moduler, og er kompatibelt med alle runtime-miljøer. Det er utformet for å fungere sømløst med npm-baserte prosjekter. Det kan virke som motivasjonen ligner den som førte til utviklingen av Deno som en moderne erstatning for Node — om det lykkes må vi vente å se!

MDN Curriculum 📚

I fjor høst annonserte MDN at de skulle lage en samling ressurser for å gi en oppdatert bransjeanbefaling for grunnleggende ferdigheter og beste praksiser en frontend utvikler burde ha og vite om— og nå er den her!

Pensumet dekker alt fra semantisk HTML og grunnleggende JavaScript til Web APIer og ytelse 🌟

MDN Curriculum er et fint sted å starte hvis du er en fersk frontendutvikler.
MDN Curriculum er et fint sted å starte hvis du er en fersk frontendutvikler. Vis mer

🔜 React 19 er på vei

React 19 nærmer seg med stormskritt og lover å forenkle utvikleropplevelsen samt forbedret ytelse. Blant nyhetene finner vi React compiler, server components og enhanced hooks. Kyle Cook er veldig imponert og presenterer alle de forventende endringene her på kun 9 minutter 🤠

Det var alt for denne gang, sees neste uke! 👋