Google sier opp Python-, Flutter- og Dart-utviklere

Nå frykter andre utviklere for fremtiden til Flutter etter Google-nedbemanning.

Google nedbemanner i flere utviklerteam. 📸: NTB / Reuters
Google nedbemanner i flere utviklerteam. 📸: NTB / Reuters Vis mer

Til tross for at Googles moderselskap forrige uke kunne melde at de knuste analytikernes forventninger for femte år på rad, og økte omsetningen med mer enn 15 prosent, fortsetter Google å kutte kostnader ved å nedbemanne.

Nå har Google ifølge Infoworld sagt opp hele sitt Python-team. Dette skal ha vært et forholdsvis lite team, men med svært erfarne Python-utviklere der mange også er med i "Python steering council".

Ifølge The Register, som viser til meldinger i sosiale medier, skal antall stillinger Python-teamet ha blitt redusert til fordel for et nytt team i München.

The Register skriver også at Google nedbemanner i teamene som jobber med Flutter og Dart.

– Bra folk mottok dårlige nyheter

Flutter er en kryssplattformløsning fra Google, der Dart er Googles eget programmeringsspråk som benyttes til å lage Flutter-apper for både Windows, Linux, macOS, Android og iOS.

Kevin Moore, produktsjef for Flutter og Dart i Google skriver på Reddit at oppsigelsene berører mange team i Google – ikke bare hans team.

– Mange bra folk mottok dårlige nyheter, og massevis av bra prosjekter mistet folk. Flutter og Dart ble ikke berørt verken mer eller mindre enn andre. Det var en vanskelig dag... vanskelig uke, skriver Moore.

Det er uklart hvor mange stillinger det er snakk om på både Python-, Flutter- og Dart-teamene, og The Register har ikke mottatt svar på sine henvendelser til Google om dette.

Redd Google tar livet av Flutter

Mange utviklere er nå redd for at Flutter i likhet med mange andre Google-prosjekter skal ende opp på "Killed by Google"-kirkegården.

Moore skriver til Flutter-utviklere på Reddit at han skjønner at folk som satser på Flutter og Dart er nervøse. Men forsikrer dem om at både han og Google satser på Flutter og Dart.

Ikke alle er beroliget:

– Vi satser definitivt på Flutter... at den vil bli "drept" om få år, skriver en utvikler.

"Forenkler strukturer"

Google begynte sin nedbemanningsrunde i januar i fjor da de sa opp 12.000 personer, eller seks prosent av hele arbeidsstokken.

En talsperson fra Google kommenterer overfor The Register at de har vært nødt til å gjøre endringer i flere av selskapets team for å bli mer effektive og jobbe bedre, fjerne unødvendige lag og bruke ressursene mer riktig.

– Gjennom dette forenkler vi strukturene våre for å gi ansatte større mulighet til å arbeide med våre mest innovative og viktigste fremskritt og det selskapet prioriterer mest, samtidig som vi reduserer byråkrati, heter det i uttalelsen.