Google dropper Bard – nå skal alt hete Gemini

Åpner tilgang til sin mest avanserte chatbot og gjør store endringer i hvordan AI-tjenester og -modeller navngis.

Gemini er det nye navnet på "alt" som har med AI å gjøre hos Google. 📸: Google
Gemini er det nye navnet på "alt" som har med AI å gjøre hos Google. 📸: Google Vis mer

Google annonserte torsdag flere store nyheter relatert til selskapets satsning på AI:

1. Navnet på AI-chatboten Bard endres til Gemini. Inntil nå har Gemini vært navnet på Googles neste generasjon AI-modeller, men nå skal altså Gemini være navnet på både Googles AI-produkter og tjenester, og på de underliggende modellene.

2. Samtidig lanserer Google også en ny Gemini-app for Android som gjør det mulig å chatte med Gemini på 40 ulike språk. På iOS chatter man med Gemini via Google-appen – dette vil bli tilgjengelig i løpet av de kommende ukene.

3. Den tredje store nyheten er lanseringen av Gemini Advanced, som ifølge Google er selskapets mest avanserte chatbot. Bruk av Gemini Advanced krever at du har et Google One AI Premium-abonnement.

AI-modellene får nye navn

Siden Gemini nå er det generelle navnet som brukes for alt AI-relatert Google gjør, så vil ikke de underliggende AI-modellene lenger ha navn som Gemini Pro og Gemini Ultra.

AI-modellene bytter nå navn til Pro 1.0 og Ultra 1.0.

Også Googles Duet AI som er AI-tjenester for Gmail, Docs, Sheets og så videre, vil fra nå av hete Gemini for Workspace. Duet AI har også vært AI-tjenester for utviklere, og for å få assistanse med ting relatert til Google Cloud – dette vil i løpet av de neste ukene bli døpt om til Gemini for Google Cloud.

Gemini Advanced

For å få tilgang til Googles mest avanserte AI-chatbot med Ultra 1.0-modellen, må du som nevnt ha et abonnement på Google One AI Premium til den nette sum av 259 kroner i måneden. Da får du også 2 TB lagringsplass.

Prisen er 134 kroner mer enn et vanlig 2 TB-abonnement, som er det billigste abonnementet du får hvis du ikke klarer deg med gratispakken. Mer enn en dobling av prisen for å få tilgang til Googles beste AI-chat, med andre ord.

Ifølge Google skal Ultra 1.0-modellen være mye bedre enn Pro 1.0-modellen på komplekse oppgaver som koding, og kunne ha lengre og mer detaljerte samtaler.

YouTube-profilen Fireship har gått gjennom noen av nyhetene, og sammenlignet Gemini med andre populære AI-modeller som OpenAIs GPT-4: