GitLab ville slette inaktive repoer - nå snur de etter massivt press

Et Twitter og Reddit-opprør skal ha fått GitLab til å endre planene.

GitLab skal ha nektet å kommentere retningslinjene, som The Register fikk kjennskap til via anonyme kilder.📸: Pankaj Patel (Unsplash)
GitLab skal ha nektet å kommentere retningslinjene, som The Register fikk kjennskap til via anonyme kilder.📸: Pankaj Patel (Unsplash) Vis mer

GitLab har reversert avgjørelsen om å å automatisk slette prosjekter hvis de har vært inaktive i et år og eies av gratisbrukere, skriver The Register.

The Register skrev i går at GitLab planla å introdusere retningslinjene mot slutten av september. De håpte at dette ville spare dem for én million dollar i året og gjøre selskapets økonomi bærekraftig.

Men nyheten vakte stor motstand:

Snudde etter sterkt press

GitLab skal ha nektet å kommentere retningslinjene, som The Register fikk kjennskap til via anonyme kilder.

Men i natt tvitret GitLab at de vil arkivere, ikke slette, inaktive prosjekter til treigere lagringsløsninger.

The Register skriver videre at tweeten ikke reflekterer det som egentlig skjedde. Nettavisen skal ha sett interne dokumenter som ga ansatte beskjed om et møte planlagt 9. august. Der skulle man ta opp planen for å slette inaktive repoer.

Ifølge en av kildene til The Register var det press på nett og The Registers omtale av retningslinjene som tvang GitLab til å ombestemme seg. Nyheten om de planlagte retningslinjene skapte nemlig sterkt sinne på Twitter og Reddit.

Ifølge nettavisen har GitLabs tweet blitt godt mottatt, men har også reist flere spørsmål:

Er for "pysete" til å svare

The Register skriver at GitLab-sjefen Sid Sijbrandij har gitt mer informasjon om planen til selskapet i tweeten under. Men legger til at "selskapet er fremdeles for pysete til å svare på The Registers spørsmål".