- Er du litt stressa og usikker for tida, er du ikke alene

- Folk spår alt fra utvikleres gullalder til deres sikre død, skriver vi i ukas nyhetsbrev, og håper du vil svare på undersøkelsen vår.

Her er det bildet jeg følte passa best til å være stressa og nervøs, men det handla egentlig om å hate å ta heis. Jaja. 📸: Mattis Vaaland
Her er det bildet jeg følte passa best til å være stressa og nervøs, men det handla egentlig om å hate å ta heis. Jaja. 📸: Mattis Vaaland Vis mer

Mine venner; vi lever i spennende tider. Framtida er nå. Gårsdagens vitenskapsfiksjon er dagens realitet. Verktøy vi knapt hadde fantasi til å se for oss for et halvt år sida popper nå opp som paddehatter, og etterlater oss med noen av livets virkelig store spørsmål som: Hva er paddehatter, egentlig?

Ah, det er sopper, kan google fortelle meg, at ting popper opp som sopper etter regnvær, nettopp. 🍄

Uansett - ja, jeg snakker om generativ AI. ChatGPT, nye Bing, Copilot, alt det greiene der. Bare denne uka har vi blant annet fortalt:

Altså; bare denne uka. Og vi har skrevet om masse annet også, blant annet hatt en hel NRK-podcast-debatt, og fortsatt "ekte programmering"-debatten, og gode greier.

Så blir du litt stressa og usikker på hva slags verden vi er på vei inn i, er du langt fra alene. Jeg synes ulike folk spår alt fra teknologenes gullalder til teknologens sikre død for tida - Mattis sitter ved siden av meg og kaldsvetter, og mener vi må slutte med alle gladsakene. 🤖

Også økonomien bekymrer mange. De store masseoppsigelsene vi ser hos gigantene i USA har vi heldigvis ikke sett i Norge ennå, men vi veit at mange selskaper her til lands i det minste har en fot klar på bremsepedalen.

Så igjen; er du litt stressa og usikker for tida, er du ikke alene. Og nøyaktig hvor godt selskap du er i skal vi finne ut av i den nye lønn- og trivselsundersøkelsen vi publiserte denne uka!

Som vanlig stiller vi spørsmål rundt hvem du er, hva du jobber med og hvor mye du tjener, men også spørsmål rundt hvordan du ser på framtida, både i lys av AI-bølgen og den generelle økonomien. Vi lokker med klistremerker og håper du setter av fire-fem minutter! For det tar faktisk bare mellom fire og fem minutter, viser statistikken til Microsoft Forms her.

Så vi snakkast der. Også må du huske å også få med deg alle toppsakene fra uka som gikk - for det handler langt fra bare om AI, altså. 🤗 Snurr nyhetsbrev.

Ukas beste saker på kode24:

💰 Gi oss lønna di, så skal vi avsløre om du tjener for lite
kode24 er klar med årets store lønn- og trivselsundersøkelse blant norske utviklere.

🤖 Ny hverdag for norske utviklere: - Gjør ikke lenger drittjobber
Variabelnavn, teknologiforslag og finne svakheter er noe det norske utviklere bruker kunstig intelligens til.

🔮 - Om 5 år vil det være noe helt annet å være utvikler, mener norsk AI-ekspert
- Utvikleryrket er i drastisk endring som følge av kunstig intelligens, sier professor Morten Goodwin.

🤷 - Jeg snakker heller med Bing enn å maile læreren
- For en lærende junior med kritisk sans er språkmodeller revolusjonerende, skriver Jens Bech-Sørensen.

💬 "Ekte programmering": - Vi ville engasjere
- Og det ser det ut til at vi har gjort, sier forfatterne, etter å ha satt fyr på hele bransjen.

📻 NRK låser ned podcastene sine - Olav låser dem opp igjen
Hobbyprosjektet NRSS fra Olav Sundfør gjør NRKs podcaster tilgjengelig overalt - som en protest.

😢 NRK om podcast-spredning: - Ikke dette vi ønsker oss
NRK forklarer hvorfor de vil fortsette å låse podcaster i egen app.

🔓 Forstår ikke podcast-låsing: - Del dataen, NRK!
- Jeg ber NRK dele datagrunnlaget for at beslutningen er i lytternes beste interesse, skriver Jon Ramvi, om nedlåste NRK-podcaster.

😎 Her er de 5 kuleste nyhetene du må vite om i Copilot X
AI-chat i editoren, taleassistent, Copilot for kommandolinjen og mye mer i GitHub Copilot X.

👕 - Redd for å bli oppfatta useriøs hvis man ikke kler seg pent
- Eller å bli oppfatta som “uekte” hvis man faktisk er pent kledd, skriver Petter Klingen Wright, om manglende kleskoder.

God helg

Så - du fyller ut undersøkelsen vår, sant? Du gjør det? Du er ikke *SÅ* travel at du ikke har tid til det, sant? Supert, tusen takk skal du ha.

Også blir vi jo superglade hvis du hinter til en kollega om at hun kan gjøre det samme selvfølgelig. Vi lover å utvise stor takknemlighet. 🙏

Og etter du har gjort alt dette, da kan du ta helg. God helg!

💕 Ole Petter,
kode24.no