Her er de 5 kuleste nyhetene du må vite om i Copilot X

AI-chat i editoren, taleassistent, Copilot for kommandolinjen og mye mer i GitHub Copilot X.

Innebygget AI-drevet chat i kodeeditoren er en av nyhetene i GitHub Copilot X. 📸: GitHub
Innebygget AI-drevet chat i kodeeditoren er en av nyhetene i GitHub Copilot X. 📸: GitHub Vis mer

GitHub har annonsert GitHub Copilot X – neste generasjon av Copilot basert på OpenAIs GPT-4-modell.

Mens Copilot inntil nå har vært en AI-drevet tjeneste som i hovedsak automatisk fullfører kode du skriver i VS Code, går Copilot X mye lenger.

Du vil blant annet få AI-drevet chat i kodeeditoren, hjelp til å finne frem i dokumentasjon, hjelp til å lage pull requests og hjelp med kommandolinjeverktøy med vanskelig syntaks.

GitHub skriver i lanseringsbloggposten at de har en ambisjon om at utviklere med Copilot X skal få hjelp av kunstig intelligens i alle trinn av utviklingen, og på den måten gjøre dem enda mer produktive.

Foreløpig må du sette deg på venteliste for å få tilgang til de ulike funksjonene i Copilot X. Her er de viktigste nyhetene:

#1: AI-chat i kodeeditoren

Ett av de nye verktøyene i Copilot X-verktøykassen er en ChatGPT-lignende tjeneste innebygget i VS Code og Visual Studio.

Copilot Chat bygger på arbeidet som OpenAI og Microsoft har gjort med ChatGPT og nye Bing.

Copilot Chat i VS Code. 📸: GitHub
Copilot Chat i VS Code. 📸: GitHub Vis mer

I følge GitHub skal Copilot Chat være mer enn bare et chattevindu. Den skal ta hensyn til koden du har skrevet og hvilke feilmeldinger som vises, og være dypt integrert med editoren.

Ved å stille spørsmål kan du få forklaringer på hva koden gjør, automatisk få laget unit-tester, og til og med forslag til hvordan du fikser bugs.

Denne videoen viser hvordan Copilot Chat fungerer i Visual Studio:

#2: Copilot for Pull Requests

Med Copilot for Pull Requests skal det bli enklere å skrive bedre beskrivelser for pull requestene, og enklere for utviklerteam å gå gjennom og "merge" disse.

Dette skal fungere ved at Copilot automatisk kan foreslå beskrivelser som du kan autofullføre, på samme måte som du autofullfører kodesnutter når du bruker Copilot i kodeeditoren. Du kan også skrive inn spesielle "tagger" i beskrivelsen som gjør at Copilot automatisk setter inn for eksempel en beskrivelse av endringer.

Det jobbes med en ny funksjon der Copilot automatisk vil advare deg hvis det mangler unit-tester du burde ha laget før du laget pull request-en. Så kan Copilot selvfølgelig skrive disse testene for deg.

#3: Leser dokumentasjonen for deg

Hvis du har brukt ChatGPT eller nye Bing til å spørre om koderelaterte ting, har du sikkert opplevd at kvaliteten på mange av svarene kan være så som så. Noen ganger er det foreldet informasjon fra en eller annen tilfeldig tråd på Stack Overflow, andre ganger er svarene rett og slett feil.

Den nye tjenesten Copilot for Docs skal ifølge GitHub være basert på kvalitetsinformasjon fra offisielle kilder, som React-dokumentasjon, Azure Docs og MDN.

Og informasjonen skal være helt oppdatert.

Her brukes Copilot Doc til å få svar basert på React-dokumentasjonen, uten at du trenger å lese React-dokumentasjon. 📸: Github
Her brukes Copilot Doc til å få svar basert på React-dokumentasjonen, uten at du trenger å lese React-dokumentasjon. 📸: Github Vis mer

Ved å bruke Copilot for Docs skal du slippe å måtte lese gjennom en masse dokumentasjon selv, men få en oppsummering som også inneholder lenker til kildene.

Svarene du får kan tilpasses erfaringsnivået ditt. 📸: Github
Svarene du får kan tilpasses erfaringsnivået ditt. 📸: Github Vis mer

Siden utviklere har ulik erfaring og kanskje ulik kjennskap til for eksempel et bestemt bibliotek eller rammeverk, så skal svarene kunne tilpasses hver enkelt utvikler.

#4: Copilot for kommandolinjen

Alle utviklere bruker ganske mye tid i terminalvinduet, men det å huske syntaksen til alle de ulike kommandoene er noe de fleste sliter med.

Med Copilot for CLI kan du spørre Copilot om å gjøre ulike oppgaver, så vil du få forslag til kommandoer du kan kjøre. Dette gjøres ved å starte med å skrive to spørsmålstegn (??) på kommandolinjen, etterfulgt av det du vil gjøre.

Skriv ?? etterfulgt av hva du vil gjøre, så foreslår GitHub CLI de rette kommandoene, med en forklaring. 📸: GitHub
Skriv ?? etterfulgt av hva du vil gjøre, så foreslår GitHub CLI de rette kommandoene, med en forklaring. 📸: GitHub Vis mer

Det er også en egen kommando for å spørre etter Git-spesifikke ting. For å liste alle commits i et prosjekt kan du for eksempel bare skrive "git? list all commits".

#5: Taleassistent

GitHub har tidligere demonstrert en taleassistent de kalte "Hey, GitHub". Denne blir nå en del av Copilot X og får navnet "Copilot Voice".

Med Copilot Voice kan utviklere som av en eller annen grunn sliter med å bruke tastaturet få hjelp til å ikke bare navigere rundt i koden, men også gjøre selve kodingen.

Du kan fortelle Copilot Voice hva du ønsker å gjøre – så vil den foreslå kodesnutter for deg.