Gi oss lønna di, så skal vi avsløre om du tjener for lite

kode24 er klar med årets store lønn- og trivselsundersøkelse blant norske utviklere.

kode24-redaksjonen håper du blir med å svare på årets lønnsundersøkelse. Se som vi gleder oss. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24-redaksjonen håper du blir med å svare på årets lønnsundersøkelse. Se som vi gleder oss. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Hva bør du tjene? Hva tjener hun som sitter ved siden av deg? Hva kan du regne med å tjene med noen flere år på baken?

Spørsmål rundt lønn er blant det som opptar kode24s lesere aller mest, viser alt vi har av tall og statistikk. Og ett av verktøyene for å faktisk svare dem, er vår egen lønns- og trivselsundersøkelse.

Nå kjører vi på med en ny runde, og håper du vil bidra til at vi får så mange svar som overhodet mulig!

👉 Det tar under fem minutter å svare, og du finner undersøkelsen her.

Bli med!

Det viktigste du kan gjøre for å bidra til statistikken vår, er naturlig nok å svare selv. Og for å gjøre det så enkelt som mulig for så mange som mulig, får du her tre metoder:

#1: Bare følge denne lenka til forms.microsoft.com og svare der - som nok er det beste for de fleste.

#2: Lese av denne QR-koden for å fylle det inn på mobilen, om du sitter på PC-en og heller ønsker det:

image: Gi oss lønna di, så skal vi avsløre om du tjener for lite

#3: Bruke ramma under for å fylle ut skjemaet her og nå (selv om det nok er aller tryggest å heller bruke lenka og ha skjemaet i en egen fane, altså):

Lik og del!

I vår forrige undersøkelse fikk vi over 1.200 svar, som er ganske fantastisk, men vi har et håp om å få enda flere til å svare i år.

For jo flere svar vi får, jo bedre statistikk får vi, og jo bedre artikler kan vi skrive. Artikler du kan bruke for å sørge for at du får den lønna du fortjener, eller hjelpe en kollega som du føler henger etter - basert på Norges eneste gratis lønnsstatistikk for utviklere.

Derfor setter vi stor pris på om du vil poste denne artikkelen eller lenka til undersøkelsen på jobbens Slack, Teams eller hva enn dere bruker, eller tipse folk ved kaffemaskina om at dette er noe de burde bli med på.

Alle er selvfølgelig helt anonyme, og all statistikk vi deler er helt gratis å bruke, på lik linje med alt annet kode24-stoff.

💡 I år har vi også en engelsk versjon! Du kan velge språk øverst i undersøkelsen.

Hva spør vi om?

Så, hva er det vi egentlig spør om i årets undersøkelse?

  • Vi stiller noen generelle spørsmål rundt hvem du er og hvor du jobber, men selvfølgelig ikke mer enn at du beholder anonymiteten din.
  • Vi stiller noen spørsmål rundt lønna di, først og fremst hvor mye du anslår å tjene i året.
  • Vi stiller noen spørsmål rundt hva du føler rundt tematikk som opptar norske utviklere om dagen, som hva du synes om at generativ AI ligger an til å bli en større del av bransjen vår, de trange økonomiske tidene vi lever i og hvor mye arbeidspress du opplever.

Vinn merch!

Artiklene vi får skrevet basert på disse undersøkelsene er blant våre aller viktigste, og vi setter stor pris på alle som vil sette av fem minutter.

Som vanlig lokker vi derfor også med litt kode24-merch, trolig en klistremerke-pakke, til noen heldige utvalgte. Du får beskjed om hvordan du blir med i trekningen etter å ha fylt ut undersøkelsen.

Og du; nevn gjerne om du har klart å verve noen nye deltakere også, så skal vi se om ikke vi kan belønne det, også.

Tusen hjertelig takk til alle som blir med! 💘

👉 Igjen; du finner undersøkelsen her.