Du har hørt om SPA, men har du hørt om PESPA? Kent C. Dodds tror det er framtida

Axios i første versjon, useEvent skrinlegges, veien videre for web, typetips og destrukturering.

Dette var uken for å lukke faner 🙅 og å gjøre klar halloween-kostymet 🐝.

Og 655 ting skjedde i frontend-verdenen!

Axios ute med første versjon

Siden lansering i 2014 har datahentings-biblioteket Axios gjort HTTP-requests i JavaScript-verdenen enklere med promises.

Til tross for sin populæritet (32 millioner ukentlige nedlastninger 🙀) er det først nå, 8 år senere, første versjonen rulles ut.

Man har siden 2017 hatt ganske god støtte for promise-basert datahenting innebygget i browsere gjennom fetch-apiet, så man bør likevel gjøre en vurdering før man hiver seg rundt å installerer førsteversjonen av Axios i kodebasen. Litt kake kan vi unne oss likevel 🎂.

Snipp snapp snute, useEvent er ute!

Den planlagte hooken useEvent, som har vært på arbeidsbenken en stund, ble denne uken skrinlagt.

Målet med hooken var i utgangspunktet å hjelpe med memoriseringen av Event-handlers og forhindre at endret funksjonsidentitet trigger re-rendring 😵.

Det oppsto en del uklarheter rundt navnet (navngivning er ganske vanskelig) og hvilke problemer hooken skulle løse, dermed gikk denne skissa i søppeldunken 🗑.

Det presiseres likevel at de ønsker å ta tak i problemet, og at en ganske tilsvarende hook med litt tydeligere bruksområde er planlagt. Vi får håpe de resirkulerer litt, og ikke starter helt fra scratch da!️ ♻️

Veien videre for web

K.C Dodds har skrevet en kjempefin post om utviklingen av de forskjellige arkitekturene frontend har hatt gjennom webbens historie.

Her får vi et skikkelig ryddig dypdykk med fine forklaringer og oppveiing av fordelene og ulempene med MPA, PEMPS, SPA og flere spennende forkortelser 🔤.

Helt til slutt er det selvfølgelig en titt på neste (nåværende 😏) generasjon og hvilke av problemstillingene det løser. Absolutt verdt lesetiden!

Og helt til sist, typetips og destrukturering!

Aaand that’s that! 👋 Vi sees neste uke!