Amazon skal sparke 10.000 ansatte - som tilsvarer under én prosent av staben

The New York Times hevder å vite om den største avskjedigelsen i selskapets historie.

Amazon står blant annet bak den store nettbutikken, og tjenester som AWS, som mange utviklere kjenner til også i Norge. 📸: <a href="https://unsplash.com/@mrpeker?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Mehmet Ali Peker</a> / <a href="https://unsplash.com/s/photos/aws?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
Amazon står blant annet bak den store nettbutikken, og tjenester som AWS, som mange utviklere kjenner til også i Norge. 📸: Mehmet Ali Peker / Unsplash Vis mer

Internettgiganten Amazon planlegger å si opp 10.000 ansatte, ifølge The New York Times. Det er i så fall den største avskjedigelsen i selskapets historie.

Antallet som mister jobben er ikke kunngjort offisielt. The New York Times henviser mandag til ikke navngitte kilder som sier at det er snakk om 10.000, primært innenfor varehandel og HR.

Det tilsvarer under 1 prosent av det totale antallet ansatte på 1,5 millioner. Enkelte ansatte vil miste jobben denne uken, ifølge avisen.

Store teknologiselskaper i USA har sagt opp mange ansatte de siste ukene. Torsdag kunngjorde Facebook-eier Meta at 13 prosent av arbeidsstokken skal gå. Twitter, nylig kjøpt opp av Elon Musk, sparket brått rundt halvparten av sine 7.500 ansatte for to uker siden.