- Å ha det trivelig på jobb handler om å beholde de folka man vil ha på jobb

kode24-redaktøren om hvorfor du også burde få lage podcast på jobben.

Det er skremmende hvor kjapt en drømmejobb bare føles som en vanlig jobb.

Og jeg skal ærlig innrømme at drømmejobben min, å drive min egen nettavis for norske utviklere, ofte bare føles som en vanlig jobb.

Men minst én gang i uka føles drømmejobben faktisk som en drømmejobb: Når jeg sitter i studioet sammen med Jørgen og spiller inn podcasten vår kode24-timen. Det er oppriktig drømmete. 🥰

Hvis jeg vinner 50 millioner kroner i en norsk utgave av Squid Game, Blekksprutleiken, skal jeg pivotere kode24 til å bare være en podcast.

Inntil det skjer kommer det én episode i uka, akkurat som før, bare nå på torsdager. For endelig er kode24-timen i gang igjen.

- Men du borri: Hvordan rettferdiggjør du å bruke tid på podacst, egentlig? spør du sannsynligvis ikke, men la meg svare deg likevel, fordi mange stiller oss varianter av det spørsmålet, faktisk, og du kommer trolig til å få det selv, om du foreslår å lage en podcast på jobben din. 🤔

Vel, for vår del handler det om mange ting. Alt fra å ha enda en flate å tilby de som kjøper jobbannonser hos oss til merkevarebygging og leserkontakt.

Men også det banale poenget at Jørgen og jeg vil lage podcast.

Ikke at vi er fem år gamle eller noe, men at vi vil lage podcast, er et undervurdert godt argument i vår pengejagende og utålmodige samtid. For utover den rene viljen, handler det om å ha det trivelig på jobb. Og det å ha det trivelig på jobb, handler om å beholde de folka man vil ha på jobb.

Så hvorfor vi lager podcast? Fordi vi elsker å lage podcast. Hvorfor du også bør prøve å lage podcast? Fordi du også kanskje vil elske å lage podcast. Hvorfor sjefen din bør la deg lage podcast på jobben? Fordi hun elsker folk som elsker jobben sin. 💡

Det er altså en opplagt vinn/vinn - og da får det bare være hvis økonomene ikke klarer å omsette podcast til grønne tall i regnearket sitt. Husk hvor verdifull du er.

Husk også å abonnere på kode24-timen, og lese alle de fine artiklene vi har på kode24.no denne uka - kjør nyhetsbrev!

Ukas beste saker på kode24:

Har du forresten fått med deg at kode24-timen trenger kodevitser framover? Vi trenger kodevitser til vitsespalta vår! Og vi betaler som vanlig med knapper og glansbilder i posten, om du sender oss en elektronisk post på hei@kode24.no.

Du kan for eksempel sende den vitsen om utvikleren som skulle i butikken etter egg og brød hvis de hadde det og aldri kom hjem igjen eller hva det var for noe - jeg husker den aldri helt. 🍞

Vi snakkast i vitsespalta, ha en vitsete og fnisete helg!