Vil utsette innføringen av Helse­plattformen – vurderer risikoen

– Vi vurderer nå om det er for stor risiko knyttet til pasientsikkerhet og forsvarlig drift til å gå på nå, skriver administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal.

- Min tilråding til styret blir derfor å utsette innføringen til april, skriver administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal. Her: Ålesund, hvor Helse Møre og Romsdal holder til. 📸: Photo by Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock
- Min tilråding til styret blir derfor å utsette innføringen til april, skriver administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal. Her: Ålesund, hvor Helse Møre og Romsdal holder til. 📸: Photo by Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock Vis mer

Administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal foreslår å utsette innføringen av Helseplattformen.

Forslaget ble fremmet i et styremøte torsdag, skriver Sunnmørsposten.

I forslaget til vedtak skriver Lødemel at Helse Møre og Romsdal anerkjenner at det er gjort store forbedringer i Helseplattform-løsningen det siste året, men at det fremdeles gjenstår viktige områder som må forbedres.

Stor risiko

– Vi vurderer nå om det er for stor risiko knyttet til pasientsikkerhet og forsvarlig drift til å gå på nå. Min tilråding til styret blir derfor å utsette innføringen til april. På denne måten kan ressursene i Helseplattformen settes inn til å optimalisere og forbedre brukervennligheten i løsningen fram mot sommeren, sier direktøren i en pressemelding.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

Det har vært store problemer rundt innføringen av systemet.