Utvikler Benedicte Raae kan vinne internasjonal kodepris

Gatsby-entusiasten er eneste nominerte norske utvikler i prisutdelingen under Jamstack-konferansen.

Utvikler Benedicte Raae er nominert til erverdig pris i Jamstack-mijøet. 📸: Privat
Utvikler Benedicte Raae er nominert til erverdig pris i Jamstack-mijøet. 📸: Privat Vis mer

6. oktober går den årlige Netlify-konferansen Jamstack Conf av stabelen, og med den arrangeres the Jammies, en prisutdeling som hedrer utviklere som har bidratt positivt i samfunnet rundt teknologien.

Og dette året er utvikler Benedicte Raae finalist i kategorien Community Creator Award. Raae forteller til kode24 at det ville vært "helt sykt" å vinne.

Tror hun har sjanse

- Jeg føler at nå kan hva som helst skje. De andre i kategorien er veldig flinke folk, alle fortjener å vinne, forteller Raae henrykt når vi prater med henne.

I følge Jamstack-nettsidene er hun nominert fordi hun har jobbet aktivt med Gatsby Summer Functions. En femukers "bootcamp" hvor deltakerne skal lære seg å bruke nye Gatsby Serverless funksjoner.

I tillegg annerkjennes det at hun har vært flink til å vise og demonstrere Gatsby gjennom ukentlige strømmer. React-baserte Gatsby er en populær teknologi å bruke i Jamstack-miljøet.

Raae forteller at hun har strømmen direkte om Gatsby siden november i fjor via sin YouTube kanal, noe som tydeligvis har blitt lagt merke til i miljøet.

- Jeg vet at Paul, the navigator fra showet nominerte meg. Men han oppfordret også andre til å gjøre det samme, og i henvendelsen fra Jamstack Conf skriver de “I was thrilled to see you nominated so many times and become a finalist. What a great endorsement from the community of your wonderful work!”.

- Det er selvsagt veldig stas!

Gjennom nominasjonsfase

Raae forteller at hun først var gjennom en nominasjonsfase for så å bli snevret inn blant fem finalister i kategorien sin. Blant de andre kategoriene er Social Impact Award, Ecosystem Innovation Award og Jamstack Project of the Year.

Hun forteller at de nå er inne i fasen hvor folk stemmer på sin favoritt i hver kategori. Selve konferansen er digital i år, og derfor er hun også litt usikker på hva som faktisk kommer til å skje fremover, om hun skulle vinne.

Men vinne det vil hun, og har en klar oppfordring til medkodere i Norge:

- Det ville vært sykt kult å vinne, det må jeg ærlig innrømme, og som eneste norske kandidat har jeg kanskje en sjanse om det norske utviklermiljøet stemmer i vei!