Sjekk ut det nye animasjons-biblioteket Motion One

Forrige uke i frontend: CSS-kurs for JS-utviklere, Partytown fikser tredjeparts-biblioteker med service-worker, Swift 5.5 er ute, og react-router 6 er ute i beta.

Motion One er et nytt animasjons-bibliotek som skryter av liten størrelse. 📸: : Skjermbilde motion.dev
Motion One er et nytt animasjons-bibliotek som skryter av liten størrelse. 📸: : Skjermbilde motion.dev Vis mer

Dette var uken for full fart etter gjenåpning 🛴, en utviklers erkjennelse ble offentliggjort 🎨, og hvor frontend- og backend-utviklere endelig ble forent💑. Og 1 194 ting skjedde i frontend-verdenen!

CSS for JS-utviklere

Nå kommer det et kurs for CSS for JavaScript utviklere! Josh Comeau har jobbet med dette en stund nå, og jeg gleder meg til å teste det ut!

Jeg trur alle har litt godt av å dykke litt dypere i CSS-verdenen! 🎨

Motion One

Hva er vel en ny uke uten et nytt animasjonsbibliotek! Motion One er et nytt verktøy som lar deg lage kule animasjoner på webben. Det som er veldig bra med dette rammeverket er at størrelsen er ganske liten, som gjør at den vil laste ganske raskt. De skryter også veldig av at animasjonene vil være ganske bra selv om det er tung lasting på siden, og det liker vi!

API’et ser også ganske bra ut, med eksempelvis en enkel animasjon som animate("#forrigeUke", { opacity: 1, scale: 2}) .

Sjekk ut flere features i Motion One her.

Partytown

Et tredjepartsbibliotek kommer sjeldent alene, og noen av de kan jo kreve mye ytelse i applikasjonen din. Det å lage en applikasjon uten “lastehindringer” er jo en utfordring, men det er alltid noe som vil være i fokus for du vil jo at brukeren din skal ha en bra brukeropplevelse. Derfor har noen smarte folk laget Partytown, som er et bibliotek som bruker en Web Worker for å kjøre tredjepartsbibliotekene dine. Slik kan main thread’en brukes til koden din, og ikke alt annet ræl du har kjørt gjennom npm. Sjekk det ut da vel! 👇

https://dev.to/adamdbradley/introducing-partytown-run-third-party-scripts-from-a-web-worker-2cnp

Vet ikke om jeg helt klarer å ta det seriøst om jeg kommer over en kodebase som implementerer , men det er kanskje bare jeg som er sær 🤷♀

Swift 5.5

Swift er i vinden for tiden, og forrige uke slapp de versjon 5.5 som inneholdt ganske mye snacks. Med mulighet for async/await, concurrency og Actors, er det bare å slå seg løs!

Remix-run/react-router

Hvis du har kastet deg med på Remix-bølgen har du kanskje en interesse av å vite at de slapp sin react-router versjon 6 i beta forrige uke:

Det var alt for denne gang, vi sees en annen uke! 👋