Porta Zelda Classic fra C++ til WebAssembly: - Imponerende stykke arbeid

Blokkering av zoom i nettleseren, Zelda-porting, neste Next.js-router og Microsofts web-kurs.

"Zelda Classic er et fan-prosjekt fra 1999 som gjenskaper mye av magien av de gamle Zelda-spillene. Og nå har det altså endelig kommet til nettleseren."
"Zelda Classic er et fan-prosjekt fra 1999 som gjenskaper mye av magien av de gamle Zelda-spillene. Og nå har det altså endelig kommet til nettleseren." Vis mer

Dette var uken for vannsparing 💧 i vår egen hovedstad, en farlig kalkun i USAs hovedstad 🦃 og et ellevilt comeback i den spanske hovedstad ⚽️.

Zoom inn på tilgjengelighet

Denne uken begynner vi med et ønske fra Manuel Matuzovic. Han jobber daglig med tilgjengelighet og har merket seg en mulig ny trend:

En økende andel nettsider som ved hjelp av meta-attributter i headeren deaktiverer muligheten for å zoome.

Dette gjør det vanskeligere for eldre og svaksynte å benytte seg av nettsiden. Dette er en trend jeg tror vi kan bli enige om å avslutte med en gang.

Zelda rett i nebbet

Noen ganger er det kjekt å fremheve de kule hobbyprosjektene som blir skapt der ute i den vide verden.

Denne gangen vil jeg gjerne få fremhevet Connor Clark som har overført Zelda Classic til nettleseren. Zelda Classic er et fan-prosjekt fra 1999 som gjenskaper mye av magien av de gamle Zelda-spillene. Og nå har det altså endelig kommet til nettleseren.

Connor har også skrevet en flott bloggpost der han går igjennom de tekniske utfordringene under prosessen og arkitekturen bak. Resultatet er uansett et imponerende stykke arbeid.

Teaser fra Next.js router

Denne uken har vi også fått en nyhet fra teamet bak Next.js router.

De gir en sniktitt i det vi kan vente oss til neste lansering. Her loves det blant annet at de nyeste godsakene fra React 18 som suspense og startTransition.

Akkurat tidspunkt for denne utgivelse sier tweeten ikke så mye om, men følger man Lee Robinson så får man en mer utfyllende request for comments (RFC) i nærmeste fremtid.

Web Dev for beginners

Som avslutning tar jeg med noe som ikke er nytt, men som gikk en smule viralt på Hacker News forrige uke så da har jeg unnskyldningen for å ta det med.

Det er Microsoft sitt gratiskurs Web Dev for beginners. Det er et 12-ukers kurs som tar for seg det mest grunnleggende innenfor HTML, CSS og Javascript. I løpet av kurset lærer man blant annet å lage en bank-app, et romspill og et nettleserverktøy. Mye forskjellig med andre ord.

Så da har man ingen unnskyldning for å ikke hoppe inn i frontend-verdenen!

Og med det gjenstår det bare å si takk og farvel for denne gang.