Max (23) og Carl (26) fra skolebenken til Computas NXT: - Ville inn i konsulent­bransjen

- Får mulighet til å bli kjent med forskjellige teknologier og fagfelt.

Carl Bache (26) og Max Jacobsen (23) er ansatt i Computas NXT.
Carl Bache (26) og Max Jacobsen (23) er ansatt i Computas NXT. Vis mer

Computas sin NXT-avdeling skal gjøre nyutdanna juniorer klare for arbeidslivet, og har nå ansatt to nye utviklere:

Max Jacobsen og Carl Bache.

Max Jacobsen (23)

Den 23 år gamle norsk-amerikaneren Max Jacobsen studerte Informatikk med spesialisering i maskinlæring i Minnesota, før savnet etter norsk kultur og familien i Norge førte ham tilbake til Oslo og til Computas.

Før han kom til Computas hadde han tenkt til å jobbe med maskinlæring. Gjennom ansettelsesprosessen til NXT ble han introdusert for andre muligheter, og har blant annet fått øya opp for cloud-teknologi.

- Det er det som er så fint med å være en del av et konsulentselskap, og kanskje spesielt i Computas NXT. Jeg får mulighet til å bli kjent med forskjellige teknologier og fagfelt, sier han i en inn/ut-melding til kode24.

På universitetet tok Jacobsen blant annet fag som astrofysikk, språk og genomikk. Han trivdes med å jobbe på flere fagfelt og å se sammenhengen mellom dem.

- Dette er noe av det som gjorde det klart for meg at jeg ville inn i konsulentbransjen, forteller han.

Carl Bache (26)

Carl Bache er 26 år gammel og kommer fra NHH. Der studerte han finans og business analytics.

Da han studerte til sin mastergrad tok han flere programmering- og dataanalysefag og trivdes godt med det. Derfor så han mot IT- bransjen da han skulle søke sin første jobb etter studiene.

- I NXT får vi god oppfølging som nyutdannet, og vi kommer i kontakt med andre på vår egen alder og lignende situasjon, hevder Bache i inn/ut-meldinga.

For Carl var det viktig med en mellomstor arbeidsplass, hvor man blir sett og føler seg trygg.

- Mitt hovedfokus er å utvikle meg teknisk. Det er særlig dataanalyse som opptar meg, men jeg syns også det er kult med skyteknologi, maskinlæring og data science.