Java-utvikleren Morten (33) fra Item til Embriq for å lage flyplass-systemer

- Her er det alltid muligheter for nye utfordringer, tror Morten Juul Torke.

33 år gamle Morten Juul Torke går fra utvikler i konsulentselskapet Item til Embriq.
33 år gamle Morten Juul Torke går fra utvikler i konsulentselskapet Item til Embriq. Vis mer

33 år gamle Morten Juul Torke går fra utvikler i konsulentselskapet Item til Embriq.

Her får Java-utvikleren en stilling som seniorkonsulent.

"Hands on"

- Morten er en veldig dyktig utvikler med lang fartstid i bransjen, og vi er stolte av å få med han på laget!, sier Ritu Rampal, konsulentdirektør i Embriq, i en inn/ut-melding til kode24.

- Å kunne jobbe med ulike kunder og systemer, og å kunne delta i utformingen av fremtidens IT-landskaper, i en hands on-stilling, er grunnen til at jeg valgte å jobbe i Embriq. Her er det alltid muligheter for nye utfordringer, og jeg får alltid bruk for tyngden i kompetansen min, hevder Torke.

Hos Embriq er Torke nå ute i prosjekt hos Avinor, hvor han jobber med flyplass-systemer.

Backend og frontend

- Jeg jobber som Java-utvikler med hovedfokus på backend, med mange integrasjoner fordelt på flere ulike systemer, forklarer Torke.

Arbeidet hos Avinor består i hovedsak av kommunikasjon med ulike klienter gjennom API-er og Apache Camel, og behandling av store mengder data for å predikere, ta riktige beslutninger og redusere operative kostnader.

I arbeidet hører det også med noe frontend-utvikling i React, database-administration på Oracle og Microsoft SQL Server, automatisering i Ansible, og overvåkning med Prometheus og Grafana.