Jørgen har funnet den beste dagen å være på kontoret: - Du kan kode mer enn ti minutter sammenhengende!

- Ønsker du deg en stressfri kontordag hver uke? Da skal du velge denne dagen, forteller utvikler i kode24 Jørgen Jacobsen

- Det finnes en dag hvor nesten ingen andre er på kontoret, forteller utvikler i kode24, Jørgen Jacobsen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
- Det finnes en dag hvor nesten ingen andre er på kontoret, forteller utvikler i kode24, Jørgen Jacobsen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Hei du, har du opplevd et økende press om å komme tilbake til kontoret i høst? Jeg og!

Masete sjefer vrenger hodene i tech-selskap fra øst til vest over hvordan de skal friste arbeidere tilbake til de dyre kontorene deres om dagen.

Noen prøver seg med tvang, som Apple, andre prøver seg på prosentandeler eller valgfrie dager. Uansett modell er responsen ofte negativ fra ansatte. Vi vil ikke miste de produktive dagene på hjemmekontor, til møter og småprat.

Er du en av dem som har fått beskjed om at du må være på kontoret 30-50 prosent av uka, men samtidig er bekymret for at du ikke skal få gjort en dritt når du er der? Da har jeg et tips til deg.

Det heter fredag.

På fredager er det ofte tomt i Aller-bygget også. Finner du Jørgen? 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
På fredager er det ofte tomt i Aller-bygget også. Finner du Jørgen? 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Tomt i hele verden

Pandemien har nemlig tatt dagen hvor de aller fleste ikke var så gira på å være på kontoret i utgangspunktet, og sprengt den i fillebiter.

Over hele verden ramler det inn rapporter om tomme kontorer på fredager.

"Det er fredag: Dagen du ikke er på kontoret, og mest sannsynlig aldri kommer til å være det igjen", skriver fortune.com.

«Over hele verden ramler det inn rapporter om tomme kontorer på fredager.»

The Washington Post skriver om ei fortvilt dame som kjøpte et dusin donuts til kontoret, bare for å komme på jobb og innse at det var fredag, og hun var den eneste der.

Selskapet Kastle Systems, som kjører sikkerhet for over 2.600 bygninger i USA, rapporterer at fredag er den minst besøkte kontordagen i uken. Bare 30 prosent av ansatte stikker innom på fredager i USA. Og jeg kan ikke tenke meg at tallet er høyere i Norge.

Folk skal jo på hytta, tross alt.

Du kan kose deg skikkelig på kontoret når du ikke trenger å ta hensyn til andre folk. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Du kan kose deg skikkelig på kontoret når du ikke trenger å ta hensyn til andre folk. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Kos deg på kontoret

Og det er her du kommer inn i bildet, kjære medkoder. Du som bare vil ha en produktiv dag på kontoret. Du som vil ha en stressfri kontordag.

Her er et knippe sjuke ting du kan oppnå ved å flytte en av de "valgfrie" kontordagene dine til fredager, hvor ingen andre er på kontoret. Jeg tillater meg å legg ved et "sjokkert ansikt-emoji" etter hvert punkt:

  • Du kan høre på musikk, på høyttaler. 😮
  • Du kan ta en lur på kontor-sofaen ingen tør å bruke, fordi de ikke vil bli sett på som latsabber. 😮
  • Du kan hente en kaffe, uten å måtte ha en klein samtale med noen på regnskap. 😮
  • Du kan kode mer enn ti minutter sammenhengende uten å bli tappa på skulderen av noen som vil vise deg hvilket lag de har valgt ut i Fantasy Premier League. 😮
  • Du kan gå deg en tur, uten at noen spør hvor du har vært. 😮
  • Du kan ha YouTube oppe i en fane på den ene skjermen, med god samvittighet. 😮
  • Du kan ta med deg støydempende hodetelefoner ned i lunsjen, og spise alene mens du ser på en episode av the Office. 😮
  • Du kan kle deg akkurat slik du vil. 😮

Mandag er ikke like bra

Men hva med mandag, spør du kanskje? Du har sikkert observert at mange også velger å droppe mandagen dagen på kontoret.

Og jo, i følge Kastle Systems er mandag den nest minst besøkte kontordagen. Kun 41 prosent velger å komme på kontoret på mandager.

Men om de først kommer, kollegaene dine altså, er det noen ting du bør være bevisst på. Det har nemlig blitt gjort en stor undersøkelse på hvilke dag folk er mest gretne og grinete på, og der gikk mandag av med seieren.

Undersøkelsen viser at folk er minst høflige på mandager, for å bli mer og mer trivelige utover uka. Skal man først treffe på en kollega på jobb er det jo best å velge tidspunktet hen er på sitt hyggeligste?

Og ikke nok med det, Guiness rekordbok har akkurat kåret mandag til den verste dagen i uka.

Så velg fredag du. Ta deg ei hodetelefon-basert lunsj, slapp av på felles-sofaen og nyt en stressfri kodedag. Det har du fortjent!