Hevder at Russland forbereder angrep på land som støtter Ukraina

- Den russiske regjeringen vurderer alternativer for et potensielt dataangrep, mener USA og andre.

Etterretning indikerer at den russiske regjeringen nå vurderer alternativer for et potensielt dataangrep, advarer flere vestlige land. Her: Russlands president Vladimir Putin under et elektronisk valg i 2021. 📸: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS
Etterretning indikerer at den russiske regjeringen nå vurderer alternativer for et potensielt dataangrep, advarer flere vestlige land. Her: Russlands president Vladimir Putin under et elektronisk valg i 2021. 📸: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS Vis mer

– Etterretning indikerer at den russiske regjeringen nå vurderer alternativer for et potensielt dataangrep, heter det i en advarsel fra etterretningstjenestene i USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand.

Angrepet kan bli rettet mot myndighetene, statlige institusjoner og næringslivet, heter det i advarselen, som er omtalt av The Guardian.

Peker mot russisk etterretning

Russiskstøttede hackere har både evne til å lamme store datanettverk og til stjele å store mengder data uten at dette nødvendigvis blir oppdaget, heter det i advarselen, som navngir en rekke grupper, både private og med bånd til russisk etterretning.

Vestlige land forsyner Ukraina med store mengder våpen, noe som har bidratt til å påføre Russland store tap siden invasjonen av nabolandet 24. februar.