Harvard CS50: Verdens beste kodekurs ute i ny utgave

Og det er helt gratis.

Få programmeringskurs er av like høy kvalitet som Harvards Computer Science-kurs CS50, og det er ikke uten grunn til at det er blant de mest populære kursene i verden for nybegynnere som vil lære å kode.

Mange mener det er ett av de beste kodekursene som finnes. Utrolig nok er kurset helt gratis – med mindre man ønsker å kjøpe et sertifikat for å bevise at man har tatt det.

Nå er kurset fra det prestisjetunge universitetet oppdatert, og FreeCodeCamp har lagt ut en 26 (!) timer lang video med alle forelesningene, som du kan se nedenfor!

En av verdens beste instruktører

YouTube-videoen er et opptak av de fysiske forelesningene på Harvard-universitetet.

FreeCodeCamp skriver at instruktøren, Dr. David J. Malan, regnes som en av verdens beste computer science-instruktører. Undertegnede pløyde selv gjennom kurset for noen år siden, og kan underskrive på at fyren er en mester på å lære bort alt han kan!

Selv om kurset er for nybegynnere, er læringskurven bratt: Du starter med Scratch, så er det rett over på C, før du lærer om arrays, algoritmer, minne og datastrukturer. Og så er det å gyve løs på Python, SQL, HTML, CSS, JavaScript, Flask og Emoji – før det hele rundes av med en prat om datasikkerhet.

Under YouTube-videoen er det lenker til lysbilder og kildekode på GitHub. Du kan enten bare følge kurset gjennom YouTube-videoen – eller registrere deg for kurset på edX hvis du har lyst til å satse på et sertifikat.

Vel bekomme: