Forlot skyen: – Sparer 1 million dollar årlig

David Heinemeier Hansson mener 37 Signals ligger godt an til å spare 10 millioner dollar i løpet av fem år.

David Heinemeier Hansson (DHH) har lagt frem tall som viser kostnadsbesparelser etter at 37 Signals forlot skyen. 📸: 37 Signals
David Heinemeier Hansson (DHH) har lagt frem tall som viser kostnadsbesparelser etter at 37 Signals forlot skyen. 📸: 37 Signals Vis mer

For rundt ett år siden annonserte Ruby on Rails-skaper og teknologisjef i 37 Signals, David Heinemeier Hansson ("DHH"), at de ville slutte å hoste tjenestene sine hos Amazon AWS og heller kjøre alt sammen på egne servere.

Nå har DHH gått ut med tall som angivelig skal vise hvor mye de har spart. Og det er ikke rent lite:

Rundt 1 million dollar i året – circa 10,8 millioner kroner, og det skal visstnok bli enda mer etter hvert.

Tok tid før besparelsene kom

DHH annonserte i juni at 37 Signals hadde forlatt skyen og flyttet tjenester som Basecamp og Hey over på egne Dell-servere der de brukte KVM til å dele opp serveren i flere isolerte virtuelle maskiner (VM-er).

Så kjøres applikasjonene i Docker-containere inne i disse VM-ene.

Men selv om de forlot skyen i juni, er det imidlertid først nå at 37 Signals har begynt å se kostnadsbesparelsene.

Årsaken er at de har brukt såkalte "reserverte instanser" i AWS for å få ned skyregningen. Det betyr at man inngår en avtale om et visst forbruk for eksempel for et år eller mer.

– Derfor så vi ikke en umiddelbar reduksjon i regningen etter at applikasjonene ble flyttet, men nå kommer det. Og gjett om det kommer! skriver DHH.

Redusert med 60 prosent

Ifølge DHH er skyregningen redusert fra rundt 180.000 dollar (nesten 2 millioner kroner) til mindre enn 80.000 dollar i måneden. Totalt skal det være snakk om en reduksjon på rundt 60 prosent:

Så mye bruker 37 Signals på skytjenester. 📸: 37 Signals
Så mye bruker 37 Signals på skytjenester. 📸: 37 Signals Vis mer

I dag sparer selskapet rundt 1 million dollar i året, og beløpet vil øke etter hvert som de blir ferdig med å betale penger til AWS.

Selskapet hans måtte selvfølgelig kjøpe inn en del ganske kraftige servere for å kunne drifte alt sammen selv. Totalt er det snakk om utstyr for rundt en halv million dollar – nesten fem og en halv million kroner.

En avsindig mengde penger

– Selv om det er noen ekstra kostnader i tilknytning til de ekstra serverne, så er det peanøtter i den store sammenhengen, skriver DHH.

Han understreker at selskapet hans har det samme driftsteamet nå som de hadde mens de fortsatt kjørte alt i skyen. Derfor mener han investeringene tjenes inn igjen på få måneder.

Det er ikke usannsynlig at besparelsene til slutt vil klatre opp mot 2 millioner dollar i året, mener DHH.

– Det er ti millioner dollar over fem år. En absolutt avsindig mengde penger rett til bunnlinjen, skriver DHH.

Han innrømmer imidlertid at hvor mye man eventuelt sparer eller ikke sparer avhenger av hvordan man bruker skytjenester. For eksempel er det ikke sikkert alle bruker de dyreste tjeneste som 37 Signals brukte.