Foreslo å slutte å anbefale Create React App. Da tok det fyr i kommentar­feltet

Kjent YouTube-utvikler gjorde en pull request på den offisielle React-dokumentasjonen.

På tide å slutte å anbefale Create React App? Utvikleren Theo Brown sendte inn en pull request til den nye offisielle React-dokumentasjonen. 📸: Kurt Lekanger
På tide å slutte å anbefale Create React App? Utvikleren Theo Brown sendte inn en pull request til den nye offisielle React-dokumentasjonen. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

Da React var nytt, var Create React App (CRA) den foretrukne metoden å starte et nytt React-prosjekt på – spesielt for nybegynnere. Mye har skjedd siden den gang, og mange anbefaler nå å heller velge noe annet – for eksempel Vite, som er mye kjappere.

I den offisielle React-dokumentasjonen anbefales imidlertid fortsatt CRA til nybegynnere, også i den nye dokumentasjonen React-teamet jobber med nå.

En etter hvert ganske kjent YouTube-utvikler, Theo Brown, lager mange undervisningsvideoer. Han har sett at nybegynnere ofte støter på unødvendige problemer på grunn av at CRA fortsatt anbefales i den offisielle dokumentasjonen.

I en tweet spurte Theo følgerne sine om han burde sende inn en pull request for å få fjernet CRA-anbefalingen fra dokumentasjonen.

Svaret fra Twitter var et rungende "ja".

Sendte pull request

Theo lagde en pull request der han endret teksten i dokumentasjonen fra "If you're learning React, we recommend Create React App" til "If you're learning React, we recommend the Vite React template".

Endringene Theo foreslo. 📸: kode24
Endringene Theo foreslo. 📸: kode24 Vis mer

Han begrunnet endringsforslaget med de nevnte problemene nybegynnere støtte på, og at han var overveldet over hvor mange utviklere som var enige med han.

"...jeg åpner dette først og fremst fordi jeg håper på en diskusjon rundt teknologiene som anbefales i den nye beta-dokumentasjonen", skriver Theo.

Uenighet om anbefalinger

Pull requesten har skapt masse debatt. Selv om de fleste som kommenterer er enige i at anbefalingen om CRA bør fjernes, er det uenighet om hva de offisielle anbefalingene bør være.

Devon Govett er skaperen av byggeverktøyet Parcel, og er helt enig i at det finnes mange gode alternativer til CRA og at folkene bak React bør promotere disse.

«Jeg vil sette pris på om React ikke velger en bestemt favoritt.»

"Men som en som vedlikeholder Parcel, et alternativ til Vite, vil jeg sette pris på om React ikke velger en bestemt favoritt (som med Next.js vs. andre rammeverk)."

Han mener det ga mening at React anbefalte Create React App, siden sistnevnte var laget av React-teamet. Men de bør være mer nøytrale i anbefalinger av alternativer fra tredjepart, ifølge Govett.

Mens noen foreslår at React-dokumentasjonen lister opp noen alternativer, mener andre dette bare vil være forvirrende for nybegynnere. I stedet bør React-dokumentasjonen gi én anbefaling for nybegynnere, og kanskje også liste opp andre alternativer.

Dan Abramov: – Tenkt mye

Dan Abramov er et kjent navn i React-verdenen, jobber på React-teamet og var i sin tid med på å skrive Create React App. I disse dager jobber han med å skrive om hele React-dokumentasjonen, som foreløpig er i beta.

Da Abramov spurte på Twitter om folk syntes betadokumentasjonen var god nok til å rulles ut som den offisielle dokumentasjonen, sporet diskusjonen fort av da en bruker foreslo å fjerne Create React App-anbefalingen.

Abramov sier de har tenkt mye på veien videre for Create React App. Han sier Vite er "ganske bra", men på mange viktige områder er ikke Vite så mye annerledes enn CRA.

Hva mener du? Er det på tide å slutte å anbefale nybegynnere å bruke Create React App?