Disse skal prate på kode24-dagen: - Var redd noen skulle bli sure

Alt fra sex-leketøy til live-hacking og AI i praksis på neste kode24-dagen.

Her sitter en gjeng lyntalere fra vår siste kode24-dagen. Også denne gangen blir det både lyn- og... saktetaler. 📸: Shawn Arvind
Her sitter en gjeng lyntalere fra vår siste kode24-dagen. Også denne gangen blir det både lyn- og... saktetaler. 📸: Shawn Arvind Vis mer

Med mindre du har bodd under en kjempestor stein i år, som er hva jeg kaller det å aldri besøke kode24.no, har du fått med deg kode24-dagen 13. oktober på Fornebu.

Men du trenger ikke å ha bodd under en veldig stor stein for å kanskje ha gått glipp av alle de fantastiske folka som skal prate der. 😍

Vi er skikkelig stolte av den gjengen vi drar opp på scena, og setter oss ned med i sofaen med, på neste kode24-dagen - bare hør på detta:

#1: Sexleketøyet The Handy 🔋
Vi starter dagen friskt, for å si det mildt, ved å høre Alexander Bjørkmann i Ohdoki fortelle hvordan de laga The Handy. Med mindre du har bopæl under den allerede nevnte steinen har du lest om sexleketøyet deres på kode24 tidligere i år.

Jeg var ærlig talt redd for at noen skulle bli sure på at vi i det hele tatt har dette foredraget, men jeg er glad ingen ble det, for jeg mener dette er superinteressant: Hvor mange norskutvikla dingser har vi, egentlig? Remarkable har vi prøvd å få på scena før, uten hell, og The Handy er ett av de få andre eksemplene.

Dette gleder jeg meg skikkelig til, og bare så det er sagt: Foredraget blir åpenbart, i tråd med vår COC, helt fritt for... hva enn du måtte frykte.

#2: GPT-4 i Honk 🚗
Lotte Johansen og Brynjard Misvær skal fortelle hvordan de integerte språkmodellen GPT-4 i appen sin. Honk har du sikkert sett reklame for på Finn.no, da de er Schibsted-eid, og du har lest om Honk på kode24 (med mindre det med steinen, og så videre).

Vi måtte ha noe om AI på denne kode24-dagen, åpenbart, og etter å ha sett nok av foredrag om AI på mer generell basis, blir det kjempegøy å høre fra noen som faktisk bruker AI til noe helt konkret, med alle utfordringer det byr på.

#3: State of norsk frontend 💅
Martin Klingenberg i Alv gikk tidligere i år ut med en spørreundersøkelse, blant annet gjennom kode24, for å kartlegge hvordan norske utviklere bygger frontend-ene sine. Litt flåsete en "state of norsk frontend".

Vi er oppriktig spente på resultatet, og oppriktig stolte og glade for at Martin skal legge fram resultatene for første gang på - ja, du gjetta det - kode24-dagen.

#4: Sparebank 1 sin Azure-plattform 💰
Matt Greenham, Erhan Sanlioglu og Roger Carson i Sparebank 1 skal fortelle om sin Azure-plattform Eunomia, som gir utviklerne deres "trygge og koselige omgivelser å bygge tjenester i".

Det er ingen hemmelighet at kode24 ofte handler mer om web enn .NET og Azure og sånne ting vi ærlig talt kan for lite om - men vi veit norske utviklere er opptatt av det, og vi gleder oss til å lære mer.

#5: Live-hacking med Telenor 🦹
kode24-dagens siste hovedforedrag blir supergøy, når rødt lag møter blått lag for live-hacking på scenen:

Daniel Christensen, kjent som Bobtheshoplifter på TikTok, og Oda Vigmostad skal vise oss hvor galt det kan gå om ikke tjenestene dine tar høyde for at noen har onde hensikter.

Jeg hører rykter om at en splitter ny nettbutikk for "kode23-merch" skal hackes i biter, så dette tror jeg blir både kjempegøy og kjempelærerikt. Før vi selvfølgelig saksøker dem nord og ned for brudd på opphavsrettene.

I tillegg til alle foredragene, som inkluderer en koselig spørsmål fra salen-runde i sofaen, blir det selvfølgelig nydelig lunsj, kjempegøy kveldsprogram med underholdning og lyntaler, fancy middag, gøyale stands og masse kos og klems.

Det var skikkelig gøy sist, og det blir enda gøyere nå. 🤗 Du finner fullt program og mer info å overbevise sjefen med på kode24-dagen.no - også finner du billettene der også, såklart.

Jeg gleder meg skikkelig til å møte deg, og inntil da, har vi nok av greier på kode24.no du kan kose deg med. 👇

video av Shawn Arvind / shawnarvind.com Vis mer

Ukas beste saker på kode24:

🧊 Hver tredje, norske utvikler får ikke sove på grunn av jobb: - Veldig høyt

kode24s tall viser at mange sliter med søvn, og eksperter advarer mot konsekvensene.

🧑 Leon bygget opp verdens største Python-discord: – Plutselig hadde vi 300.000 brukere!

Leon Sandøy ble hodestups forelsket i Python, men savnet et skikkelig "community".

🐵 Mange utviklere kan gjøre hva de vil én dag i uka - men ikke alle gjør det

Hos Minus 1 kan det straffe seg økonomisk med firedagers arbeidsuke, hos Sparebank 1 kan fagdagen være overflødig.

🐈 Advarer mot å ignorere kvante-datamaskiner: - Norge må legge en plan

- Kvanteteknologi har påvirka oss, og den vil fortsette å påvirke oss, på godt og vondt, skriver fysikkprofessor Sølve Selstø.

🥭 React-brannfakler: «Er rendering for tungvindt? Er hooks utdatert?»

Flere erfaringer med React Server Components, Apollo Client 3.8, ytelseskamp blant nettlesere og brannfakler om React i ukas ForrigeUke.

🐓 Mener Terraform ikke lenger kan kalles åpen kildekode

HashiCorp bytter til en lisens som gjør at kildekoden ikke uten videre kan brukes av konkurrenter.

🧔 Easee varsler at 200 til 350 ansatte må gå

Gründer Jonas Helmikstøl går av som toppsjef, og Dagens Næringsliv melder om krisepakke.

🦧 Her er de 3 farligste truslene mot API-et ditt

Sikkerhetsekspert Erik Vetle Larsen forklarer hvordan du beskytter deg mot dem.

🌺 6 grunner til at AI ikke tar jobben fra utviklere

Selv om utviklere frykter for jobbene sine, har mange av dem gode argumenter for at det ikke vil skje, ifølge en stor undersøkelse.

God helg

Jajaja, du - så var det helg igjen, da. Heh. Tida flyr.

Vil du høre enda mer om kode24-dagen burde du høre på kode24-timen denne uka. Der får du også høre ganske så mye om bryllupet jeg hadde i helga. Og kanskje bittelitt om Jørgens Retromessa i Sandefjord også, kjenner jeg han rett. Hvis du er over snittet interessert i det bransjen vår kaller EVENTS, mener jeg.

Hva enn slags event helga di byr på håper jeg den blir onkli fin - god helg!

💘 Ole Petter,

kode24.no