Easee varsler at 200 til 350 ansatte må gå

Gründer Jonas Helmikstøl går av som toppsjef, og Dagens Næringsliv melder om krisepakke.

Trommesettet som Easee-husbandet brukte på juleavslutningen, var fremdeles ikke fjernet fra fellesrommet da kode24 var på besøk hos Easee i januar. 📸: Mattis Vaaland
Trommesettet som Easee-husbandet brukte på juleavslutningen, var fremdeles ikke fjernet fra fellesrommet da kode24 var på besøk hos Easee i januar. 📸: Mattis Vaaland Vis mer

Ladeboksselskapet Easee varsler store oppsigelser, 60 millioner i ny kapital og at gründer Jonas Helmikstøl går av som toppsjef.

Selskapets framtid har vært usikker, blant annet på grunn av at Sverige har innført salgsforbud av elbilladerne.

Dagens Næringsliv skriver at en krisepakke mandag ble presentert for de ansatte i Norge og utlandet. I pakken spytter eksisterende aksjonærer 60 millioner kroner inn i selskapet i et konvertibelt lån.

Minst 200 må gå

Helmikstøl slutter som daglig leder, men forblir ansatt. Samtidig varsles det at 200 av 350 ansatte må forlate selskapet.

– Det er ubeskrivelig vondt å måtte takke farvel til så mange flotte mennesker som har gitt alt for at Easee skal komme seg gjennom dette. Jeg har selv gjort mitt aller beste og jobbet hardere enn noensinne for at dette ikke skulle skje, men det var dessverre ikke nok. Jeg er skikkelig lei meg, sier Helmikstøl ifølge DN.