React-brannfakler: «Er rendering for tungvindt? Er hooks utdatert?»

Flere erfaringer med React Server Components, Apollo Client 3.8, ytelseskamp blant nettlesere og brannfakler om React i ukas ForrigeUke.

Er rendering for tungvindt i React? Er hooks utdatert? Burde geværet vi kaller useEffect være pekt mot noe annet enn våre egne føtter? Dette og mer skriver Josh Collinsworth om i et nytt blogginnlegg med noen 🔥hot takes🔥 om React.

📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Er rendering for tungvindt i React? Er hooks utdatert? Burde geværet vi kaller useEffect være pekt mot noe annet enn våre egne føtter? Dette og mer skriver Josh Collinsworth om i et nytt blogginnlegg med noen 🔥hot takes🔥 om React. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken for Kunstig Ingrediens 🤖, og for feiltrinn av det mer menneskelige slag 🪨.

Og 16 ting skjedde i frontend-verdenen!

Flere erfaringer med React Server Components

I forrige ukes <ForrigeUke /> kunne vi lese om Darius Cepulis sine erfaringer med React Server Components, og hans flittige bruk av den kjente og kjære “console.log”-funksjonen.

Siden RSC er ganske nytt så er det ikke så mange devtools ute og går enda, men Alvar Lagerlöf har tatt et steg i riktig retning. Han har undersøkt hvordan RSC representeres i nettverkskall, og hvordan han utnyttet dette til å lage en browser extension som visualiserer hvordan komponentene lastes inn.

Er du nysgjerrig på hvordan RSC fungerer “under the hood” og vil ha fingeren på pulsen til et lovende nytt verktøy? Da anbefaler jeg en titt på artikkelen til Alvar.

Apollo Client 3.8

Apropros å utnytte nye React features, en ny versjon av Apollo Client ble sluppet denne uken.

Hvis du har jobbet med GraphQL har du trolig vært borti Apollo; de lager verktøy for å jobbe med GraphQL i både front- og backend.

Den nye Apollo Client versjonen er deres “største minor release til nå”, og introduserer blant annet støtte for React Suspense og Error Boundaries. Det gjør at vi kan håndtere lasting og feilhendelser på en mer ryddig måte, og unngå fossefall hvor children venter på at parent sin query skal bli ferdig.

For de av oss som jobber med GraphQL kommer dette som en gladnyhet.

Ytelseskamp blant browsere

Performance-kampen er i full sving i browserverdenen.

Forrige måned så vi Firefox ta igjen Chrome på performance på Speedometer, og trenden fortsetter som vi kan se i den nye releasen av SpiderMonkey. Her er fokuset på forbedring av performance for blant annet React.

Men ansvaret for bedre ytelse trenger ikke ligge bare hos nettleseren, om du liker å nerde på JavaScript performance bør du sjekke ut blogg-serien til Marvin Hagemeister. Han er på teamet som jobber med Preact, og har gått i dybden på ytelsesproblemer han oppdaget i JavaScript økosystemet.

Fra PostCSS og eslint til npm scripts og Node module resolution, her er det litt for alle og enhver. Sjekk ut artikkelen her.

Brannfakler om React

Er rendering for tungvindt i React? Er hooks utdatert? Burde geværet vi kaller useEffect være pekt mot noe annet enn våre egne føtter? Dette og mer skriver Josh Collinsworth om i et nytt blogginnlegg med noen 🔥hot takes🔥 om React.

Han mener vi for sjeldent ser utenfor rammeverkene vi bruker til daglig, og at vi da risikerer å gå glipp av bedre løsninger.

Dette er ikke første gang han skriver om React, og han nevnte i tillegg Alex Russel, som skrev en lignende artikkel tidligere i år. Ting ser ut til å bevege seg i frontend-verdenen, er React-revolusjonen i gang?